avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract Enel (energie electrica)
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract Enel (energie electrica)

Buna ziua! Acum cateva zile a venit un agent de vanzari de la Enel(firma de energie electrica) si i-a spus mamei ca trebuie sa schimbe numele contractului. Mentionez ca acest contract era pe numele bunicii mele si este decedata. Agentul de vanzari i-a solicitat mamei actul de identitate pt a schimba numele contractului. Bineinteles ca agentul de vanzari a fost intrebat daca se v-a schimba contractul (unul nou) sau ramane acelasi contract, la care agentul a raspuns ferm ca ramane acelasi contract. La cateva zile ne-am trezit cu un nou contract (mentionez ca mama nu a semnat absolut nici un contract sau o hartie) si cu o semnatura care probabil a semnat-o acel agent de vanzari.
Cei de la Enel spun ca citez: "mentionam faptul ca in sistemul informatic exista documente :
-Copie CI titulat ( mama nu a dat nici un fel de copie, numai agentul sa nu fi facut o poza dupa CI)
-Contract de furnizare ( e o alta semnatura pe acel contract)
-Declaratie ( mama nu a facut si nu a semnat nici un fel de declaratie)"
Stiam ca un contract nou ai un termen legal de 24 de ore ( daca gresesc va rog sa ma scuzati ca nu sunt in domeniu) sa il citesti, sa il analizezi si dupa aceea daca doresti sa il semnezi sau nu. Dupa parerea mea acest contract este facut abuziv si vroiam sa stiu din punctul dumneavostra de vedere cum pot sa procedez sa il anulez si sa raman la vechiul contract
Va multumesc anticipat si va urez o zi buna!
Cu respect
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
deepspirit, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Negoiu , utilizator 20:26, 9 Mai 2020
contractul este incheiat intre vii, prin urmare nu va puteti intoarce la cel vechi. ce nu va convine, de fapt?
Banuiesc ca domnia sa nu era multumit, si pe buna dreptate, privitor la, cel putin, aspectul "Contract de furnizare ( e o alta semnatura pe acel contract)" - si ca nu este semnatura mamei sale, cum ar fi fost normal. In relatiile contractuale, semnatura trebuie sa fie autentica apartinatorilor, si nu x agent Enel semneaza ca primarul, totul la rand.
Fireste ca aceste contracte trebuie reactualizate cu date recente, dar respectand toate reglementarile. Nu cred ca cineva ar putea fi multumit daca x sau y ar semna in numele unei alte persoane. Este si ilegal, de fapt. Eu asta am vrut sa punctez. Ca si comentariu secundar, de pe margine.

Sa facem ceea ce trebuie, dar sa facem CUM trebuie.
Toate cele bune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
Carmen Negoiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri sub semnatura privata Carmen Negoiu Carmen Negoiu [b]Buna ziua,[/b][/i] As vrea sa stiu cum pot actiona impotriva Enel Energie SA sau unde ii pot depune plangere penala, deoarece a efectuat un contract ... (vezi toată discuția)
Semnatura in numele meu de catre o alta persoana Carmen Negoiu Carmen Negoiu Buna ziua, As vrea sa stiu cum pot actiona impotriva Enel Energie SA sau unde ii pot depune plangere penala, deoarece a efectuat un contract fictiv pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract enel fara data si cu schimbări majore Manea Daniel Manea Daniel Buna ziua!! În luna martie am fost asaltat de diverși indivizi de la Enel care ne cereau sa reinoim contractul. După multe vizite, am stat de vorbă cu ei. ... (vezi toată discuția)