avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PFA sau SRL servicii in domeniul SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PFA sau SRL servicii in domeniul SSM

Buna ziua.
Doresc sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.
Am un SRL din 2006, inactivat de fisc, cu documentele de puse la zi.
Doresc sa prestez servicii in domeniul SSM.
Este mai avantajos sa reactivez SRL-ul sau sa infiintez PFA, luand in calcul ca, cel putin la inceput, cel putin un an, ma astept ca veniturile sa fie undeva pana la 600-700 lei/luna?
Daca optez pentru PFA in regim real si il infiintez, sa zicem peste 10 zile, trebuie sa platesc ceva anticipat pentru anul 2017.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:47, 13 Martie 2017
Pentru a presta servicii in domeniul ssm, pe vechea firma SRL trebuie sa inregistrati la RC o activitate cu cod CAEN 7490 - alte activitati stiintifice si tehnice si sa detineti certificat de abilitare ca serviciu extern de prevenire si protectie, valabil, de la ITM.
Daca infiintati un PFA, nu se platesc taxe, trebuie sa detineti certificatul de inregistrare la RC si declaratie la fisc, precum si certificatul de abilitatre ca SEPP. Se plateste impozit pe venit, anticipat, trimestrial, in functie de venitul declarat la inregistrarea fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca doresc infiintarea unui pfa pt a presta servicii ... TuRa TuRa Buna ziua! Daca doresc infiintarea unui PFA pt a presta servicii ssm si su si abilitarea ulterioara de catre ITM, trebuie sa am cei 5 ani vechime care sunt ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl sadrian sadrian Buna ziua. PFA sau SRL pentru prestari servicii (de SSM+SU, pentru care indeplinesc cerintele legale de studii si experienta) ? Desi acest subiect a fost ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii de consultanta ssm si psi Florenta J Florenta J Buna ziua! Daca am o firma care are printre codurile CAEN si 7490, dar nu este autorizata, iar eu am facut cursurile de 80 de ore de SSM si PSI si am si ... (vezi toată discuția)