avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere

buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o datorie la intretinere de 4600 ron si penalizarile sunt de 3700 ron apartamentul este pe numele tatalui meu care nu este in tara am fost dat in judecata pot sa il reprezint eu pe tata? aceasta suma s-a acumulat intrucat asociatia refuza sa imi citeasca apometrele si platesc aproape lunar la 2 persoane cate 17 m3 de apa rece si cate 8 de apa calda pe parcursul timpului am mai platit cate 10 milioane 5 milioane cu sacrificii intrucat nu am nici un venit insa dupa 2 luni suma devine la fel de mare as vrea sa platesc suma de 4600 cu toate ca stiu ca nu e corecta in rate in fiecare luna dar cum pot face acest lucru daca nu mi se citesc apometrele si suma de plata pe fiecare luna este mare pot cere in instanta sa platesc in rate fara sa mi se mai calculeze penalizari pe perioada ratelor? va multumesc
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 14:59, 16 Septembrie 2009
Avand in vedere ca nu aveti o procura autentica in acest sens, nu puteti sa-l reprezentati...in ce priveste suma de la intretinere (restante si penalitati), aceasta trebuie platita oricum (poate se stabileste o esalonare daca nu sunt venituri suficiente). Cu privire la refuzul Asociatiei de a citi apometrele, mentionati acest aspect instantei de judecata!
din pacate, fara aceasta procura nu puteti face nici macar contestatie la calculul intretinerii. daca intrati in posesia unui asemenea document, il puteti reprezenta cu drepturi depline pe tatal dvs, puteti face contestatii, puteti actiona in justitie asociatia, etc.
pentru a avea mai multi sorti de izbinda in tribunal, trebuie mai intii sa faca o solicitare catre comitetul executiv prin care sa i se explice motivele pentru care nu i se citesc contoarele. garantat va primi un raspuns care este in contradictie cu legislatia in vigoare, ceea ce nu ar trebui sa dea bine la tribunal pt asociatie.
Eu nu cred ca daca va veti prezenta la proces, locuid in casa tatalui Dv. si facand parte din familie, nu veti fi ascultat de instanta. Atunci veti spune si ca citirea apometrelor nu va este primita. Reprezentantul asociatiei va trebui sa justifice de ce refuza. Plus ca aceste sume sunt atat de mari si din cauza ca vi se pun la plata consumuri mari la apa.
Nu stiu cat de mult veti castiga in sensul reducerii datoriilor, dar ar trebui sa va faceti si un calcul in prealabil cat ar fi aceasta suma si la proces sa cereti sa va fie scazuta din intretinere si deci si din penalizari, prin recalculare.
........................
Dar de ce nu va este primita citirea apometrelor? Ce vi se spune? Sunteti in conflict cu administratorul?
multumesc pentru raspunsuri presedintele spune ca daca nu platesc 2 luni consecutiv intretinerea nu mi se ia in calcul apometrele si toate pierderile imi revin mie spune ca e o lege data de primarie dar pe lista pe care afiseaza intretinerea pierderile nu sunt trecute separat ci in rubrica consumului si ma obliga pe mine sa le platesc
in primul rind ca primaria nu emite legi, ci numai parlamentul, primaria poate emite numai hotariri sau decizii.
in al doilea rind, ar trebui sa-l intrebati pe stimabilul administrator si numarul si data emiterii respectivei "legi". daca tot va sanctioneaza in baza ei, inseamna ca a citit-o si ca exista, deci o puteti consulta oricind. in mod cert va da din colt in colt, pentru ca nu exista asa ceva adunarea generala si/sau comitetul executiv a/au decis penalitati la intretinere, dupa 50 de zile de la data afisarii intretinerii puteti fi sanctionat cu maxim 0,2% pe zi la suma restanta (in cuantumul dat de AG sau CE, daca exista aceasta hotarire). dar sa nu va ia in considerare apometrele nu exista "lege"care sa ia aceasta decizie/hotarire

Alte discuții în legătură

Decret 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva Lokatar Lokatar Mai este in vigoare Decretul 167 / 1958 privind prescriptia extinctiva ? Se aplica la acest moment in asociatiile de locatari-proprietari? (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului de a nu plati orice suma i se impune de catre asociatia de proprietari fara a primi explicatii asupra calculului din care a rezultat Livia Costescu Livia Costescu In cazul unui proprietar restantier peste 90 zile legea vine in ajutorul asociatiei de proprietari si prevede ca restantierul sa fie actionat in instanta ... (vezi toată discuția)
Proces asociatia de proprietari Mirovi Mirovi Proces cu asociatia de proprietari pentru restante. Documente depuse la dosar de reclamanta (asociatie): cererea de chemare in judecata si copie dupa ultima ... (vezi toată discuția)