avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Patronul imi cere avans pentru o sala de evenimente ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Patronul imi cere avans pentru o sala de evenimente care nu exista

Buna ziua. Anul acesta intentionez sa ma casatoresc. Localul in care va avea loc evenimentul este un balon care are ca si destinatie teren de fotbal. Patronul, intentioneaza sa construiasca pe acel teren o sala pt evenimente. Problema este ca imi cere de pe acum ( nu doar mie ci si celorlalte cupluri care si-au programat nunta anul acesta) suma de 1000.euro, bani pe care noi sa ii dam ca el sa se poata apuca de constructie. Deasemenea, acest domn, nu imi da lista cu meniurile motivand ca doar dupa ce ii platesc acea suma, pe care el o defineste ca fiind avansul, imi va pune la dispozitie meniurile care se vor servii la nunta. Rog cei in cunostiinta de cauza, sa ma indrume ce e de facut, daca este indreptatit acest domn sa ne ceara bani inainte pe o sala care nu exista efectv nici fundatia nu o are, iar contractul pe care il vom semna unde se inregistreaza, si totodata daca acest domn are dreptul ca inainte cu 2 saptamani de nunta sa imi ceara banii pe jumatate fintre meniuri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:25, 16 Martie 2017
Aveti varianta cautarii unor alte oferte in alte locatii,banuiesc ca nu este singura carciuma/sala de evenimente din localitatea dvs.
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ba da chiar este, din pacate
Pai nu este, domnule nici aia, ca nici nu e construita. Chiar credeti ca ala termina sala si va si gateste pt nunta ? Mai ramaneti si cu banii luati.
Banuiesc ca nu sunteti singura pereche in localitatea respectiva care se casatoreste, gasiti o alta varianta, puneti un cort si pe mama sa va faca niste sarmale si asta e..
Casa de piatra si feriti-va de sarlatani !
alte localitati apropiate unde sunt restaurante decente nu exista? poate sa obtina un credit bancar sau fonduri europene pentru realizarea investitiei. apoi sa ceara bani. nu poate sa va dea lista de menu-uri pentru ca nu o are (si nu se stie vreodata daca o va avea; poate nici transformarea locatiei din teren de futsal in restaurant nu se va realiza vreodata)
Ce se intampla daca nu va plac variantele de meniu? Ce se intampla daca el nu termina constructia? Ce se intampla in caz ca anulati dv. nunta?
Contractul nu se inregistreaza nicaieri, este doar intre voi doi.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul justagirl12 justagirl12 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans dat unui restaurant pentru o nunta djred djred buna ziua, am o mare problema, la sfarsitul anului trecut, in octombrie, am rezervat un restaurant pentru anul acesta la sfarsitul lui septembrie, pentru ... (vezi toată discuția)
contract restaurant pentru nuntă - taxă impusă AMC_Anna AMC_Anna Bună ziua, Înainte de pandemie am semnat un contract cu un restaurant pentru organizarea nunții. În contract era menționat un număr de 120 de persoane ... (vezi toată discuția)