avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Patronul imi cere avans pentru o sala de evenimente ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Patronul imi cere avans pentru o sala de evenimente care nu exista

Buna ziua. Anul acesta intentionez sa ma casatoresc. Localul in care va avea loc evenimentul este un balon care are ca si destinatie teren de fotbal. Patronul, intentioneaza sa construiasca pe acel teren o sala pt evenimente. Problema este ca imi cere de pe acum ( nu doar mie ci si celorlalte cupluri care si-au programat nunta anul acesta) suma de 1000.euro, bani pe care noi sa ii dam ca el sa se poata apuca de constructie. Deasemenea, acest domn, nu imi da lista cu meniurile motivand ca doar dupa ce ii platesc acea suma, pe care el o defineste ca fiind avansul, imi va pune la dispozitie meniurile care se vor servii la nunta. Rog cei in cunostiinta de cauza, sa ma indrume ce e de facut, daca este indreptatit acest domn sa ne ceara bani inainte pe o sala care nu exista efectv nici fundatia nu o are, iar contractul pe care il vom semna unde se inregistreaza, si totodata daca acest domn are dreptul ca inainte cu 2 saptamani de nunta sa imi ceara banii pe jumatate fintre meniuri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:25, 16 Martie 2017
Exista variante de salii, singura problema este ca aceste sali nu sunt disponibile. Astfel de rezervari se fac cu cel putin un an inainte. Noi am primit asigurari, verbale doar, ca el va finaliza sala, sala care momentan nu are nici fundatie .Daca nu imi convin meniurile pierd suma de 1000 euro.
Nu stiu unde sa ma adresez, carei institutii, totusi ma gandesc ca el nu poate impune asemenea conditii.
Nimeni nu ar avea de obiectat daca mancarea ar fi buna, si nu te-ar insela (fura mai exact). Ca practic, in ziua nuntii nu pot sta dupa el sa vad cata cafea si bautura serveste invitatiilor, iar mancarea...lasa de dorit. De aceea banuiesc, isi permite sa faca el conditiile
Domnule draga nu va obliga nimeni sa semnati un contract de felul celui pe care l-ati prezentat. Dar daca il semnati in conditiile in care stiti ca sala nu exista, ca meniul s-ar putea sa fie o surpriza neplacuta, stiind ca domnul nu are experienta in organizarea evenimentului, nu poate avea nici o recomandare, va asumati toate riscurile. Si, da, veti pierde banii fara sa ii puteti recupera in nici un fel, pentru ca repet, stiati toate riscurile pe care vi le asumati. Nu puteti spune ca va inselat cineva. Domnul cu ,,balonul,, poate pune absolut ce conditii doreste in contract. Chestia este ca nu va obliga nimeni sa semnati contractul.
Daca exista alte sali, orientati-va catre acestea.
Daca doriti sa sesizati, depuneti o plangere la Protectia consumatorului, insa nu sunt atat de sigura ca s-ar incadra, depinde de contract.
Pe de alta parte, puteti sa nu semnati contractul si sa incercati dupa constructie sa il semnati daca data pe care o doriti mai este libera. Daca va temeti ca nu va fi libera, ganditi-va ca asta e pretul sigurantei, 1000 de euro. Nu stiu cum doriti sa va asigurati ca rezervati data, insa veti gasi si liber.
Pe de alta parte, daca nu va construi, tot veti avea o problema cu nunta si daca nu ati achitat cei 1000 de euro, asa incat... poate imi explicati mai clar care este dilema dv. exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul justagirl12 justagirl12 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans dat unui restaurant pentru o nunta djred djred buna ziua, am o mare problema, la sfarsitul anului trecut, in octombrie, am rezervat un restaurant pentru anul acesta la sfarsitul lui septembrie, pentru ... (vezi toată discuția)
contract restaurant pentru nuntă - taxă impusă AMC_Anna AMC_Anna Bună ziua, Înainte de pandemie am semnat un contract cu un restaurant pentru organizarea nunții. În contract era menționat un număr de 120 de persoane ... (vezi toată discuția)