avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptul pentru mostenirea unei locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptul pentru mostenirea unei locuinte

suntem 4 frati acum avem fiecare titlu de mostenitor pe 40 prajini pamant si o casa locuit cu vechime de 60 ani,mama a decedat ultima acum 2 si jumatate si 3 dintre frati am decis ca unul singur sa locuiasca an casa care deja se deterioreaza si este cam mult de lucru la ea,dar unul din frati al 4 -lea nu vrea chiar daca i sa oferit o suma de bani destul de acceptabila,care ar fi procedura cea mai buna si care sunt sansele celor 3 sa reuseasca sa faca posibil aceasta?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Iorga , Avocat 19:51, 15 Septembrie 2009
Faceti iesire din indiviziune si incheiati o tranzactie - asa este cel mai simplu.
Paca nu puteti face partajul pe cale amiabila , la notarul public, solutia este o cerere de chemare in judecata pentru partajarea bunurilor comune si iesirea din indiviziune.
Atata vreme cat nu exista acordul de vointa al tuturor erezilor iesirii din indiviziune , sigura solutie e a va adresa instantei de judecata in a carei raza teritoriala s-a aflat ultimul domiciliu defunctul , uzand de procedura contencioasa.

Tranzactia consfinteste invoiala succesorilor , daca aceasta nu va exista , instanta nu poate lua act de aceast contract.

Chiar daca procedura partajului judiciar e mai indelungata , e mai avantajoasa din punct de vedere material .Succes.;)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
depuneti actiune in instanta avand ca obiect partajul judiciar si iesirea din indiviziune .
ok sansele ca aceasta sa fie posibil?multumesc oricum

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi succesiune catre alta persoana vali_085 vali_085 Buna ziua! Exista o modalitate prin care o persoana care urmeaza a fi desemnata mostenitor in urma unei succesiuni sa isi cedeze drepturile si astfel sa apara ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire printr-o cerere adresata instantei ContSters126583 ContSters126583 doresc sa deschid mostenirea printr-o cerere adresata instantei pentru a reduce costurile notariale mari. exista un model pentru aceasta actiune? instanta ... (vezi toată discuția)
Costuri actiune in justitie pt partaj succesoral flori9 flori9 As dori sa stiu cam cat ar costa o actiune in justitie pt partajul succesoral si cine trebuie sa suporte cheltuielile in cazul in care sunt doar doua persoane ... (vezi toată discuția)