avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptul pentru mostenirea unei locuinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptul pentru mostenirea unei locuinte

suntem 4 frati acum avem fiecare titlu de mostenitor pe 40 prajini pamant si o casa locuit cu vechime de 60 ani,mama a decedat ultima acum 2 si jumatate si 3 dintre frati am decis ca unul singur sa locuiasca an casa care deja se deterioreaza si este cam mult de lucru la ea,dar unul din frati al 4 -lea nu vrea chiar daca i sa oferit o suma de bani destul de acceptabila,care ar fi procedura cea mai buna si care sunt sansele celor 3 sa reuseasca sa faca posibil aceasta?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Iorga , Avocat 19:51, 15 Septembrie 2009
sansele ca aceasta sa se concluda care ar fi?pt el tot sustine ca nu va fi de acord niciodata adica sa renunte la partea lui de casa.multumesc
In situatia in care detineti certificat de mostenitor solicitati iesirea din indiviziune, in caz contrar partaj succesoral.
Se timbreaza cu o taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea bunurilor succesorale.
La primul termen de judecata puteti incheia o tranzactie, caz in care veti recupera taxa de timbru achitata
Luati legatura cu un avocat
succes
av. Iorga

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi succesiune catre alta persoana vali_085 vali_085 Buna ziua! Exista o modalitate prin care o persoana care urmeaza a fi desemnata mostenitor in urma unei succesiuni sa isi cedeze drepturile si astfel sa apara ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire printr-o cerere adresata instantei ContSters126583 ContSters126583 doresc sa deschid mostenirea printr-o cerere adresata instantei pentru a reduce costurile notariale mari. exista un model pentru aceasta actiune? instanta ... (vezi toată discuția)
Costuri actiune in justitie pt partaj succesoral flori9 flori9 As dori sa stiu cam cat ar costa o actiune in justitie pt partajul succesoral si cine trebuie sa suporte cheltuielile in cazul in care sunt doar doua persoane ... (vezi toată discuția)