avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Verificarea modului de dobandire al terenului dintr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Verificarea modului de dobandire al terenului dintr-un contract

Informativ,
In cazul unui apartament, notarul care asista la semnarea documentelor de vanzare-cumparare intre parti (vanzator/cumparator) are obligatia de a verifica modul de dobandire impreuna cu actele din spatele procedurilor sau verificarea trebuie facuta in paralel atat de cumparator cat si de notar + evaluatorul din partea bancii care ofera creditul cumparatorului? merci,

Sara
Cel mai recent răspuns: SaraK , utilizator 00:16, 15 Martie 2017
Modul de dobandire al imobilului care se vinde este mentionat chiar in cuprinsul contractului de vanzare cumparare.
Notarul solicita nu doar ultimul act de proprietate, ci si cele din urma (vanzatotul a luat de la X, X a luat de la Y, Y a dobandit de la Z etc)
In plus, notarul nu e martor asistent :)
Toate documentele mentionate in act sunt verificate si studiate. Notarul le solicita, nu banca si nici expertul si tot notarul raspunde in mod direct pentru actele pe care le instrumenteaza.
Va multumesc,
Inteleg ca si in cazul in care notarul este din partea Dezvoltatorului, acesta are obligatia de a verifica, nu este necesar sa o fac eu in paralel, corect?
Notarul are obligatia de a verifica in orice imprejurare. Cand iti pui sigiliul, semnatura si raspunderea, cam verifici, nu?
Si mai e un lucru: onorariul notarial il suportati dvs,in calitate de cumparator. Deci notarul il alegeti dvs, nu dezvoltatorul.
multumesc pentru interventia Dvs. de real ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in acte? proprietar sau nu? despagubire? G3 G3 Buna ziua, Voi incerca sa schitez putin situatia in care ma aflu. Apartamentul in care stau si pe care l-am cumparat in 2010 prin \\"prima casa\\" a ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos,un raspuns! soriyn soriyn Am si eu o mica,mare problema si in acelasi timp nelamurire: Cam ce s-a intamplat... o sa incerc o mica speta: X(samsar de masini),avand o masina( peugeot) ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu rezerva dreptului de proprietate SANTIER SANTIER Buna seara! Am rugamintea unei povete intr-un aspect. Urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare – cumparare pt. un ap. Nou, dintr-o serie de 2 ... (vezi toată discuția)