avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Certificat de Grefa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Certificat de Grefa

Buna ziua,

As dori sa stiu cand se poate face o cerere pentru eliberarea unui Certificat de Grefa.
Reclamantul a depus o cerere de Chemare in judecata, si in aceeiasi zi a facut si o cerere pentru obtinerea Certificatului de Grefa, pe care l-a obtinut.
"Se certifica de noi.......ca pe rolul acestei Instante, se afla dosarul.......privind...."....avind ca obiect fond funciar
In acest certificat se mentioneaza cele 4 capete de cerere de chemare in judecata ale reclamantului si in plus:
"In subsidiar, avand in vedere preved. Art.13 din legea nr. 18/1991".
Mai departe, se mai specifica in acest certificat, alt articol:
In temeiul preved. Art. 223 alin 3CPC, solicit judecarea cauzei inclusiv in lipsa".
Este acest lucru legal?
Cu acest certificat s-a suspendat alt proces.
Sa inteleg ca o judecatorie, prin certificat, ii spune altei judecatorii, ce legi se aplica in acest dosar si ce are de facut?

Cand intra pe rol un dosar la o judecatorie?
De la data cand s-a facut cererea de chemare in judecata, sau de la data cand s-a verificat, regularizat si aprobat cererea de chemare in judecata?(Art.200 si 201 NCPC)

De unde a stiut Grefierul, care a semnat acest Certificat de Grefa in aceiasi zi cand s-a depus cererea de chemare in judecata, ca acest dosar va fii aprobat, fara sa se specifice termenul?
In cererea acestui certificat reclamanta nu a solicitat sa se dea si termenul de judecata.
Va multumesc
gabi
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
gabriella222, utilizator
1-Este legal, certificatul de grefa arata ca pe rol e un dosar cu capete de acuzare. 2-Se poate judeca in lipsa la cererea partii.3-Se depune dosarul la registratura instantei unde i se da un numar, apoi se trece la regularizare cf art 200 si urm..Dupa regularizare se fixeaza primul termen.4- Probabil ca judecarea acestui dosar depinde de finalitatea altui dosar aflat pe rol si de aceea s-a cerut suspendarea judecarii primului dosar.
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
ContSters416386, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea primului termen al procesului nedelcu81 nedelcu81 Am deschis un proces de partaj judiciar ,am depus dosarul la judecatorie in data de 13.06.2014 ,dar pana acum nu avem niciun termen de judecata poate dura atat ... (vezi toată discuția)
Vacanta judecatoreasca si judecarea conflictelor individuale in munca josette2014 josette2014 Conform Legii dialogului social. Legea nr. 62/2011 Art. 212 (1) Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca vor fi judecate cu ... (vezi toată discuția)
Procedura obtinerii unui certificat de grefa allyynnutza allyynnutza buna ziua, imi puteti spune , va rog, care este procedura obtinerii unui certificat de grefa de la judecatorie? Cereri, taxe etc. si daca poate merge o ... (vezi toată discuția)