avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie UE cetatean roman cu dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie UE cetatean roman cu dubla cetatenie

Buna ziua, iubitul meu este cetatean iranian,are permis de sedere permanent in Romania, a avut examenul de cetatenie, l-a trecut,acum urmeaza pe 23 martie sa ai aibe depunerea juramantului, noi vrem ca pe 10 aprilie sa mergem la sora mea in Belgia, se poate ca el sa plece din Romania fara viza catre Belgia? Doar cu permisul de sedere permanent ?sau sa i se dea un act ca si cum ar fi cetatean roman pana ii vine buletinul dupa depunerea juramantului?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:36, 21 Martie 2017
Poate sa scoata un act de identitate provizoriu care se emite de urgenta (3-5 zile).
Politia de Frontiera Romana, institutie aflata in slujba cetateanului, din dorinta de a se apropia si mai mult de populatie, a creat o noua facilitate persoanelor care doresc sa calatoreasca in afara hotarelor tarii instaland un post telefonic de informare.

Astfel, incepand din anul 2003, toti cei care apeleaza numarul de telefon 021.9590 pot primi informatii utile privind trecerea frontierei de stat, respectiv documentele necesare, conditiile prevazute de legislatia in vigoare in functie de scopul calatoriei etc.
detalii: [ link extern ]

Acest serviciu functioneaza non-stop la nivelul Inspectoratului General apeland 021.9590.
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii
Multumesc mult pentru raspuns
TeeaEliade a scris:

Poate sa scoata un act de identitate provizoriu care se emite de urgenta (3-5 zile).


Pentru ce motiv?
Cartea de identitate provizorie se eliberează când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare eliberării cărţii de identitate.

Vedeti site-ul autoritatii.

Alte discuții în legătură

Pasaport Lucica ifrim Lucica ifrim Am un copil cu 2 nationalitati (romana si belgiana) in cele 2 pasapoarte este inscris cu numele de familie diferit cell ro numele de familie Al meu cell ... (vezi toată discuția)
Deplasare peste granita cu minor ContSters100701 ContSters100701 Buna ziua. Voi calatori cu un minor in varsta de 14 ani peste granita, intr o tara membra UE. Am acordul celuilalt parinte. Intrebarea mea este, daca ... (vezi toată discuția)
Călătorie cetățean algerian cu soția românca in uk monikaniku monikaniku Pe baza certificatului de căsătorie și a permisului temporar (pe5 ani) de ședere românesc (ca și membru de familie) pot călători împreuna legal in uk ... (vezi toată discuția)