avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea asociatiei de proprietari

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc vechi de 10 etaje, doua scari si 88 apartamente, in aprilie anul trecut,printr-o sedinta de bloc cu 15 locatari (mai putini dar atat au fost trecuti pe procesul verbal) s-a stabilit ca avem nevoie de lifturi noi si sa dam fiecare apartament cate 100 lei timp de 18 luni.
lucrarea urma sa inceapa la unul din lifturi (pe scara B nu pe scara A ) in luna august, dar care a inceput in cele din urma in ianuarie anul acesta
prin urmare vreau sa stiu ce temei legal au sa ceara aceste sume si cum ne pot obliga sa platim aceasta suma
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:15, 16 Martie 2017
Stiu ca pot pare insistent si/sau stresant dar blocul are scari iar scarile pot avea o intrare sau doua intrari. (una in fata si una in spate).
Din descrierea dvs reiese ca blocul are o scara cu intrarea pe fata si alta scara cu intrarea pe spate.
Scara "principala" A poate fi considerata cea cu iesire in parc iar B cea cu iesire in parcare.
deci sunt puse corect, nu a fost beat nimeni in 63,pentru ca scara care da in parcare e B si cea care da in parc e A, ideea initiala era ca s-a inceput modernizarea liftului pe scara B a fost ca a gresit literele cel care a facut proiectul blocului,
nu am nimic cu nimeni, e buna ideea, sustin proiectul dar faptul ca deciziile s-au luat pe furis cu cateva persoane din bloc fara o sedinta in majoritate si fara un anunt in prealabil, si ca acele costuri de modernizare a liftului si firma care va face lucrarea nu a fost selectata la o licitatie, mai rau a fost anonima pana am cerut sa fie afisate si detaliile
astfel de conduite intr-un bloc in care suntem cateva familii de tineri nu prea cred ca se pot trece cu vederea asa de usor
Anonima dar banuim ca persoanele care au participat se cunoasteau intre ele!:)
Anonima dar banuim ca persoanele care au participat se cunoasteau intre ele!

da, normal,
presedintele de bloc e platit pentru functia asta?
ca al nostru se bate cu pumnii in piept ca face asta degeaba dar toata ziua invarte cate ceva,
Ultima modificare: Miercuri, 15 Martie 2017
ContSters424661, utilizator
Parcul din fata blocului cui apartine si cine trebuie sa se ocupe de amenajarea lui?
suntem singurul bloc din cartier si in oras care nu are alee asfaltata si iluminare in fata blocului
cand am intrebar primarul de ce a zis ca nu a dorit presedintele de bloc modernizarea pe motiv ca va face din banii nostri un parc

Alte discuții în legătură

Cum putem forta presedintele asociatiei de proprietari sa schimbam liftul? Daaliana Daaliana Cum putem forta presedintele asociatiei de proprietari sa schimbam liftul? Bani avem. Si chiar daca nu ar fi toti, firma spune ca se poate plati si in rate. ... (vezi toată discuția)
Adunare generala statutara utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Daca o asociatie de proprietari este constituita pentru 3 scari de bloc, 2 cu cate 20 membri si una cu 10 membri, hotararile Adunarii Generale sunt ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? stanciu4444 stanciu4444 Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, ... (vezi toată discuția)