avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum demonstrez debitul real?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum demonstrez debitul real?

Am o problema cu o firma. Aceasta a intrat in faliment pe procedura simplificata. In balanta societatii apare ca debit la CAS o anumita suma. Cei de la finante spun ca suma este mai mare. In momentul de fata doresc sa demonstrez ca suma reala este cea care este scrisa in balanta societatii. Cum pot sa fac sa demonstrez acest lucru? Pot cere, ca administrator special, judecatorului sindic sa accepte efectuarea unei expertize contabile care sa stabileasca care este datoria reala?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 05:15, 18 Septembrie 2009
In balanta societatii apare ca debit la CAS o anumita suma

Eu presupun ca suma este pe credit nu pe debit , adica este de plata nu de incasat !!!
Contabilul soc sau o alta persoana competenta trebuie sa regleze fisa pe platitor de la Adm financiara ( declaratiile depuse si platile efectuate)
adrian stoica a scris:

In balanta societatii apare ca debit la CAS o anumita suma

Eu presupun ca suma este pe credit nu pe debit , adica este de plata nu de incasat !!!
Contabilul soc sau o alta persoana competenta trebuie sa regleze fisa pe platitor de la Adm financiara ( declaratiile depuse si platile efectuate)

Corect, este de plata, insa suma noastra nu coincide cu cea de la adm. fin.. Pot cere o expertiza contabila judecatorului sindic?
Pai nu v-am raspuns trebuie reglata fisa sintetica pe platitor de la adm financiara , nu trebuie sa cereti judecatorului nimic
Faceti-o dvs sau o persoana competenta !
Trebuiesc bifate sumele care sau platit ( poate nu apar in fisa unele plati efectuate) , si deconturile depuse de soc ( poate sunt gresite si s-a declarat in plus fata de suma calculata in stat )
Din punctul meu de vedere lucrurile stau in felul urmator: pana in 2004 CAS se platea intr-un anume cont. Dupa 2004 s-a creat bugetul consolidat si toate institutiile au transferat sumele la adm. fin. In acel moment s-a produs greseala, CAS comunicand adm. fin. o suma mult mai mare. Am incercat sa dau de urma greselii insa nu am reusit. Toata lumea da din umeri spunand ca problema este in gradina celuilalt. De aceea consider ca o expertiza contabila ar fi necesara? ce parere aveti?
La momentul respectiv 2004 soc avea obigatia sa depuna la adm fin o declaratie (cred ca se numea declaratie inventar ) privind soldul , suma care trebuie sa apara in fisa.
O expertiza contabila asa cum ii spune si numele constata dar nu repara greselile facute de altii in cazul de fata contabilul soc sau un functionar public
Toata lumea da din umeri spunand ca problema este in gradina celuilalt.

Pe vorbe nu se rezolva nimic. Ce adrese ati facut in acest sens ca sa primiti un raspuns ?
Faceti o cerere la care anexati o copie dupa decl inventar si cereti rectificarea sumei din fisa conform declaratiei precum si anularea penalitatilor aferente.

Alte discuții în legătură

Reglare fisa helenita helenita buna seara , cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma ssimona74 ssimona74 Buna ziua, Ce se intampla in cazul unei societati comerciale (2 asociati) care este in lichidare , cu lichidator judiciar desemnat de Judecatorul sindic ... (vezi toată discuția)
Rectificativa decl 101 me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema: am o sociatate care in momentul in care am scos de la adm fin fisa sintetica am descoperit ca are de plata o suma care a ... (vezi toată discuția)