avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii conducta apa calda/termoficare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii conducta apa calda/termoficare

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti despre modul de plata pe lista de cheltuieli lunara a unei reparatii efectuate la o conducta de incalzire- termoficare- ce s-a spart in subsolul unei scari de bloc. Precizez ca anterior au fost blindate coloanele de incalzire ce deservesc partile comune ale scarii(uscatorii + holul scarii) si izolate tevile ce tranziteaza apartamentele ce au centrala proprie cu acordul scris pe baza de semnatura a tuturor locatarilor scarii - existand o decizie a comitetului in acest sens. Au ramas 5 apartamente racordate la sistemul centralizat din 22 ale scarii. Cum se imparte contravaloarea reparatiei, pe cota indiviza doar celor 5 apartamente sau idem pe cota tuturor 22 apartamente? Decizia comitetutului executiv al asociatie prevede ca doar celor 5 pt. ca doar acestea mai folosesc agentul termic si implicit apa calda, decizie luata tot anterior producerii avariei conductei de incalzire/apa calda.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:57, 15 Martie 2017
Platesc toti 22 chiar daca unii au CT.

Conducta respectiva face parte din partile comune, cei cu CT au renuntat la folosinta si nu la cota din proprietatea comuna, prin urmare contribuie la reparatiile partilor comune.

Art. 44-HG1588
(1)Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

Multumesc pt. raspuns. Si atunci decizia comitetului nu se va aplica, inteleg. Nu mai are nici o valoare?
Decizia nu este legala. Trebuie sa contestati lista de plata in termen de 7 zile de la agisare in cazul in care se repartizeaza cheltuielile cu reparatia numai celor 5. Trebuie mobilizati si ceilati 4 proprietari sa conteste lista de plata.
Puteti sesiza serv relatii cu adoc de propr din cadrul primariei cu privire la netemeinicia deciziei comitetului si sa ii invitati sa verifice legalitatea deciziilor CEx.
In ultims instanta puteti contesta in instanta decizia CEx.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a blocurilor Marinela233 Marinela233 Cheltuielile cu \"izolarea termica a planseului peste subsol\" din cadrul \"reabilitarii termice\", sunt considerate cheltuieli comune, ca cele pentru ... (vezi toată discuția)
Banii pentru reparatii si cota indiviza MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Ma numesc Mirela Dorobantu si detin un apartament cu 4 camere in Bucuresti. Am inteles ca de fiecare data cand se fac reparatii, fiecare ... (vezi toată discuția)
Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)