Buna ziua.am o problema foarte mare.va rog sa ma ajutati.acum o luna de zile lucram la un restaurant.eu umpreuna cu o colega am facut o prostie.nu mai marcam totul la casa de marcat iar banii ii luam noi.sefii ne-au prins.am dat o declaratie si am recunoscut fapta.au zis ca ne dau in judecata.pana acum nu sa intamplat nimic.ieri ne-au chemat si ne-au dat salariile si nimeni nu a spus nnimic despre ce sa intamplat.spunetimi va rog mai pot face ceva daca a trecut deja o luna? Ne pot chema direct la tribunal?multumesc
"am dat o declaratie si am recunoscut fapta" unde ati dat declaratia? In fata patronilor?In fata unui organ de politie?
Ideea e ca patronii isi vor vrea banii inapoi. Mergeti si vorbiti cu ei, spuneti-le ca le dati banii sustrasi si asa aveti sanse ca ei sa nu depuna plangerea si probele la politie.
Incercati sa incheiati o intelegere cu angajatorul sa va lase sa platiti esalonat, asta e varianta pe care o vad in acest moment. Daca vor depune plangere impotriva dvs, avand si declaratia de recunoastere, o sa aveti probleme legale.
E posibil sa fi furat mai multi dar daca ati picat dvs...cam greu sa scapati pentru ca va trebui sa le dovediti patronilor ca ati luat mai putin.
E posibil ca unul din voi sa fi furat in alt fel si sa nu stiti.
Cert este faptul ca daca va face plangere penala pentru delapidare nu iesiti deloc bine.
E posibil sa fie vorba si de o evaziune fiscala ceea ce este si mai rau ca ar fi doua infractiuni...si ati mai datora si bani la stat...in afara de prejudiciul creat.
Puteati sa le faceti probleme si la cei care raspund de gestiune daca aveati un control de la stat si nu va ocupati de gestiune.