avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea unui PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea unui PFA

Buna ziua as dori sa angajez in calitate de S.C. un fost activist P.F.A. care va fi angajat in cadrul unui Contract individual de munca.Cum il angajez daca nu are (evident)decizia de incetare Contract individual de munca?Ii iau in scris pe proprie raspundere ca nu mai lucreaza in calitate de salariat ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 19 Martie 2017
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu norma intreaga/timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga, activ sau suspendat.
Nu ati inteles intrebarea....daca dvs ati fi lucrat 3ani ca si persoana fizica autorizata si veniti maine si vreti sa va angajati ca si salariat.Daca dvs nu aveti decizie de incetare CIM pt ca ati lucrat ca si P.F.A. e de ajuns sa va iau o declaratie pe proprie raspundere in loc de decizia de incetare?
Bbya a scris:

...Daca dvs nu aveti decizie de incetare CIM pt ca ati lucrat ca si P.F.A. e de ajuns sa va iau o declaratie pe proprie raspundere in loc de decizia de incetare?


Ce valoare credeti ca are aceea declaratie ?

Unde ati citit dvs ca daca nu exista decizie de incetare a c.i.m. o persoana nu se poate angaja in alta parte ?
E mai mult decat important sa ai aceea decizie de incetare CIm de la locul de munca anterior!si dpdv contabil...
Nu are nicio importanta dpdv contabil acea declaratie mentionata de dvs ... important este declaratia salariatului privind declararea functiei de baza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii-contracte simultane de munca AdyAndreea20 AdyAndreea20 Buna ziua, Exista posibilitatea de a avea doua contracte de munca concomitent? Avand in vedere contextul actual si lejeritatea de care beneficiez la actualul ... (vezi toată discuția)
Angajare inaintea eliberarii deciziei de incetare a cim. gaby_0200 gaby_0200 Buna ziua, am fost angajat la o companie multinationala, mi-am dat demisia si am stat in preaviz perioada solicitata. La aceasta companie actele se ... (vezi toată discuția)
Diferente intre decizia de incetare cim si adeverinta Dorinel6 Dorinel6 Salutare. Ma aflu intr-o situatie relativ ciudata. Am demisionat de la fostul angajator, iar in prima zi de dupa incetarea activitatii am fost chemat sa ridic ... (vezi toată discuția)