avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... sponsorizare persoana fizica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

sponsorizare persoana fizica

Buna seara,

As dori sa stiu daca si in ce conditii poate beneficia de o sponsorizare in scop umanitar o persoana fizica, din partea unei companii aflat pe profit, mai exact pentru o operatie care s-ar efectua in afara tarii.
Cel mai recent răspuns: youandme , utilizator 15:09, 17 Martie 2017
Buna ziua! Nu se poate acorda sponsorizare si nici mecenat (nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege). In schimb se poate incheia un contract de donatie. Sau se poate gasi o formula de acordare a unui indemnizatii de concediu medical pentru efectuarea operatiei.
Persoana fiizica in cauza nu este angajata a societatii, presupun ca in acest caz nu se pune problema acordariib unei indemnizatii, poate cel mult donatie.
Donatia are statut deductibil sau nedeductibil ? Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare persoana fizica angizah angizah Buna ziua, In calitate de persoana juridica pot achita unei persoane fizice tratamentul medical si cheltuielile de spitalizare ( nu este angajata firmei ) ? ... (vezi toată discuția)
Donatie ella2389 ella2389 Am nevoie urgent sa stiu daca donatiile sunt impozitate in vreun fel...in speta in care o firma doneaza o suma de bani unei persoane cu dizabilitati? Va rog ... (vezi toată discuția)
Legalizare notariat contract mecenat Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmtoarea intrebare: O persoana juridica vrea sa ajute o persoana fizica care nu face parte din nici un ONG,sa faca o ... (vezi toată discuția)