avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschiderea succesiunii dupa 33 ani.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschiderea succesiunii dupa 33 ani.

Buna ziua !
Va rog daca vreti sa-mi raspundeti la cateva intrbari ;
Bunicul meu a decedat in 1976,in anul 1993 s-a emis Titlu de proprietate in numele sau, iar ca mostenitori ai acestuia sunt trecuti cei 4 copii din care mai sunt in viata doar 2 copii.Cei 2 care au decedat au unul 2 copii + sotia, iar celalalt 1 copil.
intreb : - cine are dreptul legal sa participe la succesiune ?
- daca unul s-au mai multi refuza sa se prezinte la notar pentru succesiune cum se procedeaza in acest caz ?
- taxele ( notar , timbru etc ) se impart intre cei ce participa la succesiune si in ce cote ?
- daca proprietate este in jud Arges, se poate deschide succesiunea in Bucuresti ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:51, 16 Septembrie 2009
Ca si mostenitori ai bunicului dv. vin la succesiune cei 4 copii. avind in vedere ca 2 dintre acestia au decedat, in locul lor culeg mostenirea nepotii( fii celui decedat, fiecare pentru parintele sau).sotia unuia dintre fii decedat nu culege mostenirea.taxele de timbru si cele notariale de impart proportional cu cota detinuta de fiecare mostenitor. succesiunea se deschide la locul in care se afla bunul principal, daca este vorba de teren si acesta se afla in jud Arges, acolo v-a fi locul deschiderii succesiunii.
multumesc pentru raspuns, si cu permusiunea dvs. va mai pun o intrebare:daca un mostenitor renunta la dreptul sau de mostenitor, acea declaratie care trebuie sa o dea in fata notarului o poate da in alta localitate decat in cea in care se afla proprietatea ce intra in discutie ?sau nu se prezinta ?
buna ziua!
titlul de proprietate s-aemis pe numele copiilor defunctului ca mostenitori ai acestuia, deci drepturile cu privire la terenurile incluse in acel titlu de proprietate s-au nascut direct in patrimoniul lor.
daca bunicul nu are alte bunuri, nu are rost sa dezbateti succesiune a depe urma lui.
Copii vor da niste declaratii in forma autentica prin care isi recunosc cotele detinute din terenurile inscrise in acel titlu de proprietate.
indicat este se dezbata si succesiunile copiilor decedati, iar in urma dezbaterii succesiunilor mostenitorii acestora var da si ei declaratie cu privire la cota parte ce a apartinut autorului lor din acel titlu de proprietate.
Succesiunea se poate dezbate la notar daca toti succesorii sunt de acord cu cota care le revine; daca nu exista buna intelegere, se dezbate in instanta. Diferenta este ca la tribunal este mai ieftin, dar dureaza mai mult.
Nu puteti deschide succesiunea in Bucuresti decat daca autorul dvs a avut ultimul domiciliu inainte de deces in Bucuresti.
Da, cererea o veti depune la notarul sau instanta unde a avut ultimul domiciliu defunctul.
Nu conteaza unde se afla bunul imobil.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - in instanta Mostenirea nu se poate dezbate la notar, deoarece exista divergente intre parti. In situatie avem: 1 bunic decedat, 1 bunica: sotie supravietuitoare. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)
Probleme teren agricol, partaj succesoral fara cadastru rania1983 rania1983 buna ziua, sper din suflet sa primesc un raspuns lamuritor din partea dvs. Cum pot rezolva o situatie a unor terenuri agricole astfel: Titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)