avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Maxime - Aforisme - Cugetari
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Maxime - Aforisme - Cugetari

Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius

Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius

No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian

Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon

Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad

Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer

Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:11, 20 Aprilie 2024
Ma gandesc la noi, cei care am trecut de 70 ani

Să fim mândri că aparţinem unei ere ... cea mai bună știută vreodată.
Născuți în ......... anii '36-50
Crescuți în ...... anii '45-60
Educați în ....... anii 55-'70
Lansați în .... anii '60-80
Surprinși în ... anii '90
Mulțumiți un pic prin... anii 2000
Deveniți mai înțelepți în ... anii 2010
Ajunși în ........ 2023.
Deci unii dintre noi am trăit în ... 8 decenii diferite, 2 secole diferite, 2 milenii diferite.
Am trecut prin...
Pager, la primul telefon mobil, la cel mai recent telefon inteligent...
Radio cu galene, radio tranzistor...
TV cu ecran de sticlă, la unul mare cît usa, la compact smart TV ecran plat.
Gramophone, Casetofon, Walkman, CD, DVD, la YouTube, la Wireless Streaming.
Scrisori scrise de mână, la mașină de scris, la mașină de scris electrică, Telegrame, Teleprinters (Telex), la e-mail, FaceBook.
WhatsApp, Twitter, Instagram.
Ordine de plată, ordine poștale, cec bancar, e-banking, Pay on line...
Calculatoare desk (20 MB hard disk drive la 2 TB) la cel mai recent laptop, 5.25 inch la 3.5 inch cu dischetă și CD disk, la PenDrive.
Și ... am ratat gripa spaniolă, am prins la timp Corona.
Am mers pe jos, cu bicicleta, cu motocicleta, am condus mașina, am mers în tren, ne-am jucat în stradă cu praf, noroi.
Am navigat , am zburat si acum așteaptăm să mergem cu Elon Musk SpaceX pe Lună si pe Marte...
Wow ! Ce viață a fost.
Desigur, fiecare am trecut cu adevărat si prin multe altele...
Am putea fi numiți "geniali".... o "generație reușită" de oameni ai căror ani de naștere au fost în anii '40-50 ....
Literalmente ... generatia noastra a trait, a asistat la mult mai mult in fiecare perioadă a vieții ...
Aceasta este generația noastră care a dat o nouă paradigmă la cuvântul "schimbare".
Mulțumim pentru această viață minunată, semnificativă, de rollercoaster ...
Proverbe tibetane

1. Dacă nu știi unde te afli, orice drum va fi bun pentru tine.
2. Cea mai înaltă artă este arta de a trăi o viață obișnuită într-o manieră extraordinară.
3. Cei de la care avem cel mai mult de învățat sunt cei care ne fac cel mai mult să suferim.
4. Ai grijă de caracterul tău, devine destinul tău.
5. Vindecă boala care nu este încă o boală.
6. Privite de departe, necazurile par mari cât dealurile.
7. Emoțiile distructive îmi pot face rău atât mie însumi, cât și celorlalți.
8. Dacă aș ști că mâine mor, tot aș putea să învăț ceva în seara aceasta.
9. Atunci când o tratezi urât și violent, chiar și o persoană bună și prietenoasă devine dușman.
10. Cuvintele sunt doar bule de apă, faptele sunt picături de aur.
11. Medicina care vindecă nu este întotdeauna dulce și cuvintele care ascund grijă nu sunt întotdeauna plăcute.
12. Dacă este aici, este peste tot. Dacă nu este aici, nu este nicăieri.
13. Cel care este stăpân peste mintea sa, stăpânește universul.
14. Fă-ți bine ție fără să faci rău altora și fă bine altora fără să-ți faci rău ție.
Lectie de viata de la Robert de Niro

După 50 de ani de căsătorie, într-o zi am privit-o atent pe soția mea și i-am spus: acum 50 de ani aveam o casă mică, o mașină veche, dormeam pe canapea și ne uitam la un televizor mic, în schimb, în fiecare noapte dormeam alături de o fată frumoasă de 19 ani. Acum, am o casă mare şi scumpă, multe mașini, un pat imens într-un dormitor luxos, TV color cu ecran mare, însă dorm într-un pat cu o femeie de 69 de ani. Încep să mă îndoiesc de căsnicia mea.
Soția mea este o femeie foarte înțeleaptă. Nu s-a supărat şi nici nu m-a certat. Doar mi-a propus să-mi găsesc o fată de 19 ani, iar ea va avea grijă să trăiesc din nou într-o casă mică, să dorm pe o canapea ruptă și mă uit la un televizor alb-negru.
Să ai mai multe ,,iubite”, nu te face mai bărbat. Să ai mai mulți ,,iubiți”, nu înseamnă că ești mai frumoasă. Produsele ieftine atrag doar oameni ieftini. Și între timp tinerețea trece. Și frumusețea odată cu ea. Caracterul rămâne piesa de rezistență. Femei pot fi toate cele care își pun tocuri și fuste scurte, bărbați pot fi toți cei care își pun pantofi și costume scumpe. Dar cu adevărat femei și bărbați sunt cei care îşi înveşmântează mintea, spiritul si caracterul. Sunt simpli în vorbe, stiu ce vor și sunt eleganți în atitudine.
Nu-ţi risipi viaţa cu trăiri ieftine și cu oameni ieftini.
Trebuie să-i învățăm pe copiii noștri că o mașină nu este un simbol al succesului, iar mersul pe jos nu este egal cu sărăcia.
Robert De Niro
Gabriel Garcia Marquez - Testament

GABRIEL GARCIA MARQUEZ
S-a născut în Aracataca, un orășel de lângă coasta Caraibelor Columbiei, la 6 martie 1927 !
-Gabriel Garcia Marquez este unul dintre cei mai renumiți autori ai secolului XX. El este considerat cel mai important scriitor de limbă spaniolă de la Miguel de Cervantes încoace.
- Autorul columbian, laureat al Premiului Nobel în 1982, a murit în Mexic, la vârsta de 87 de ani. Recunoscut îndeosebi pentru capodopera sa „Un veac de singurătate”, i se atribuie faptul că a pus realismul magic pe harta literară.
Remarcabilul scriitor s-a stins din viață în data de 17 aprilie 2017. Fiind diagnosticat cu cancer, ilustrul laureat al premiului Nobel pentru cultură și-a declarat oficial retragerea din viața publică cu o scrisoare de rămas bun, pe care a trimis-o tuturor persoanelor dragi din viața lui și a iubitorilor de literatură.
,,Dacă Dumnezeu ar uita pentru o clipă că sunt o păpușă din cârpă și mi-ar dărui o fărâmă de viață, probabil nu aș spune ce gândesc, dar cu siguranță aș gândi tot ce spun. Aș aprecia lucrurile nu prin ceea ce valorează, ci prin ceea ce semnifică. Aș dormi puțin și aș visa mult deoarece cu fiecare minut în care închidem ochii pierdem 60 de secunde de lumină.
Aș merge când alții se opresc, m-aș trezi când alții dorm. Aș asculta când ceilalți vorbesc și aș mai savura o înghețată cu ciocolată!
Dacă Dumnezeu mi-ar dărui puțină viață, mi-aș pune haine simple, m-aș întinde la soare pe burtă, dezvelindu-mi nu numai corpul, ci și sufletul.
Doamne, dacă aș avea o inimă, ți-aș scrie toată ura pe o bucată de gheață și aș aștepta să iasă soarele să o topească. Aș picta pe stele un poem de-al lui Benedetti cu un vis al lui Van Gogh… și un cântec al lui Serrat ar fi serenada pe care aș oferi-o lunii.
Aș uda trandafirii cu lacrimile mele ca să simt înțepătura dureroasă a spinilor și sărutul vindecător al petalelor.
Doamne, dacă aș avea un crâmpei de viață nu aș lăsa să treacă o zi fără să le spun oamenilor pe care îi iubesc că îi iubesc. Aș convinge fiecare femeie că ea îmi este cea mai dragă și aș trăi îndrăgostit de iubire.
Le-aș arăta oamenilor cât de mult greșesc dacă cred că nu se mai îndrăgostesc când încep să îmbătrânească, neștiind că, de fapt, îmbătrânesc atunci când nu se mai îndrăgostesc.
Unui copil i-aș da aripi, dar l-aș lăsa să învețe singur să zboare. Pe cei în vârstă i-aș învăța că moartea nu vine o dată cu bătrânețea, ci o dată cu uitarea.
Am învățat atâtea lucruri de la voi, oamenii. Am învățat că toată lumea vrea să trăiască pe culmea muntelui, neștiind că adevărata fericire este să urci panta. Am învățat că, atunci când un nou-născut strânge în pumn pentru prima dată degetul tatălui său, îl va ține strâns pentru totdeauna.
Am învățat că un om are dreptul să-l privească pe altul de sus numai atunci când îl ajută să se ridice. Am învățat atâtdea lucruri de la voi, dar de fapt nu-mi vor fi de folos mai deloc, căci din nefericire, când mă vor pune în cutia ceea, o să mor.
Spune întotdeauna ce simți și fă ceea ce gândești. Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aș îmbrățișa foarte strâns și l-aș ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău.
Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieșind pe ușă, ți-aș da o îmbrățișare, un sărut și te-aș chema înapoi să-ți dau mai multe.
Dacă aș ști că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aș înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată și încă o dată până la infinit.
Dacă aș ști că acestea ar fi ultimele minute în care te-aș vedea aș spune ,,te iubesc” și nu mi-aș asuma, în mod prostesc, gândul că deja știi.
Întotdeauna există ziua de mâine și viața ne dă de fiecare dată altă oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar dacă cumva greșesc și ziua de azi este tot ce ne rămâne, mi-ar face plăcere să-ți spun cât te iubesc, că niciodată nu te voi uita.
Ziua de mâine nu-i este asigurată nimănui, tânăr sau bătrân. Azi poate să fie ultima zi când îi vezi pe cei care-i iubești. De aceea, nu mai aștepta, fă-o azi, căci dacă ziua de mâine nu va ajunge niciodată, în mod sigur vei regreta ziua când nu ți-ai făcut timp pentru un surâs, o îmbrățișare, un sărut și că ai fost prea ocupat ca să le îndeplinești o ultimă dorință.
Ține-i pe cei pe care-i iubești aproape de tine, spune-le la ureche cât de multă nevoie ai de ei, iubește-i și tratează-i bine, ia-ți timp să le spui ,,îmi pare rău”, ,,te rog”, ,,mulțumesc” și toate cuvintele de dragoste pe care le știi.
Nimeni nu-și va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete. Cere-i Domnului tăria și înțelepciunea pentru a le exprima. Demonstrează-le celor dragi cât de importanți sunt pentru tine. Dacă nu o vei spune astăzi, mâine va fi la fel ca și ieri. Și dacă nu o vei face niciodată, nimic nu va mai conta.”
Păpușa de cârpă-Gabriel Garcia Marquez
Din inteligenta lui Sir Winston Churchill

Sir Winston Churchill – unul dintre cei mai influenţi oameni din istoria Marii Britanii. El a fost prim-ministru al Regatului Unit între 1940-1945, şi apoi din nou: 1951-1955. El este considerat unul dintre cei mai mari lideri din timpul războiului din secolul XX. Fără a se limita la activitățile de stat și politice, Churchill a fost, de asemenea, un ofițer în armata britanică, un istoric, scriitor și artist.
Churchill a fost singurul prim-ministru britanic căruia i s-a acordat Premiul Nobel pentru literatură, și a fost primul care a fost onorat cu titlul cetățean de onoare al SUA. Conform unui studiu realizat în 2002 de către BBC, Winston Churchill a fost numit cel mai mare britanic din istorie.
Winston Churchill nu s-a evidenţiat printr-o condiţie fizică bună, sau o sănătate bună – dar, cu toate acestea, el a împlinit 90 de ani, iar declarațiile sale „Ia de la mine trabucul – și îţi voi declara război !”, „Dacă ziarele vor scrie că trebuie să renunţi la fumat, mai degrabă voi renunţa la lectura lor”, „Sportului îi datorez longevitatea. Nu m-am ocupat cu el.”, „ În tinerețea mea mi-am făcut o regulă: să nu beau nicio picătură de alcool înainte de prânz. Acum, că nu mai sunt tânăr, ţin obiceiul de a nu bea nicio picătură de alcool înainte de micul dejun.” – până acum uimesc și-i fac să se revolte pe toți adepții unui stil de viață sănătos !
Iata 40 de citate despre viaţă şi politică, care transmit toată profunzimea şi isteţimea acestui om de geniu, care şi-a glorificat ţara şi pe sine:
1. Dacă treci prin iad, mergi, nu te opri.
2. Ai dușmani ? Foarte bine ! Înseamnă că, la un moment dat, ai luptat și tu pentru ceva în viață.
3. Orice criză oferă noi posibilități.
4. O persoană deșteaptă nu face toate greșelile de una singură, ba le oferă șansa și altora să încerce.
5. Vulturul se ridică mai sus în văzduh atunci când zboară contra vântului și nu invers.
6. Succesul reprezintă abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără să îți pierzi entuziasmul.
7. E prost acela care niciodată nu îşi schimbă părerea.
8. Viciul congenital al capitalismului – distribuția inegală a bogăției; demnitatea congenitală a socialismului – distribuția egală a sărăciei.
9. Când vulturii tac, papagalii încep să trăncănească.
10. Puterea este un drog. Cine i-a simțit vreodată gustul, nu se mai lasă de el.
11. Fiecărei persoane cel puțin o dată în viață i se oferă șansa de a-și schimba radical viața, însă majoritatea nici nu o observă și merg mai departe de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.
12. Nu vă doriţi sănătate și belșug, dar doriţi-vă să vă surâdă mereu norocul. Pe Titanic toți au fost sănătoși și bogați, dar au rămas în viață doar norocoșii.
13. Sunt o persoană modestă și am gusturi simple: mă mulțumesc cu ce este mai bun.
14. Lumea are obiceiul de a păstra secretele pe care nu le cunosc.
15. Îmi plac porcii. Câinii ne privesc de jos. Pisicile ne privesc de sus. Porcii ne tratează ca pe egali.
16. Războiul – este atunci când pentru interesele altora mor cei nevinovați.
17. Cel mai bun argument împotriva democraţiei – e o discuţie de 5 minute cu un alegător mediu.
18. Cea mai importantă lecție pe care ți-o dă viața, e că afli că și nebunii au uneori dreptate.
19. E mai ușor să conduci țara, decât să crești 4 copii.
20. Trăim pe timpul evenimentelor mari și oamenilor mici.
21. Atunci când doi se ceartă – al treilea câștigă.
22. Pesimistul vede dificultate în fiecare oportunitate. Optimistul vede oportunitate în fiecare dificultate.
23. Poporul care și-a uitat trecutul nu mai are viitor.
24. Cât despre mine, sunt un optimist. Nu-mi pare de mare folos să fiu altfel.
25. N-are rost să trăiești acolo unde nu ai nimic de făcut.
26. Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuți.
27. Atunci când trebuie să omori un om, nu te costă nimic să fii politicos.
28. Oamenii normali nu știu că totul este posibil.
30. Întreaga istorie a lumii se poate rezumă la aceasta: atunci când naţiunile sunt puternice, ele nu sunt întotdeauna juste, iar când vor să fie juste, nu mai sunt puternice.
31. Succesul nu e definitiv, eşecul nu e fatal, important e curajul de a continua.
32. Trebuie să învăţăm din lecţiile trecutului. Nu trebuie să ne amintim azi ura de ieri.
33. Chiar şi cea mai orbitoare lumină are umbră.
34. Dacă omori ucigaşul, numărul ucigaşilor nu va scădea.
35. Nu veţi ajunge niciodată la destinaţie, dacă veţi arunca cu pietre în fiecare câine care vă latră.
36. Învăţaţi istoria, învăţaţi istoria. În istorie se află toate tainele clarviziunii politice.
37. Cel mai bun mod de a strica relațiile – este de a începe să le clarificăm.
38. Scopul Parlamentului este să înlocuiască luptele cu pumnii cu cele verbale.
39. Americanii găsesc întotdeauna singura soluţie corectă. După ce le-au încercat pe toate celelalte.
40. Nicio stea nu străluceşte până nu se va găsi cineva să-i ţină în spate o pânză neagră.

Alte discuții în legătură

Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)
Intrebari despre viata si iubire BX BX Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ? Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si ... (vezi toată discuția)
Sfaturi pentru o viata implinita raser raser Dragi forumisti, Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. ... (vezi toată discuția)