avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare bani primiti de copii de la parintii din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare bani primiti de copii de la parintii din strainatate

Ce obligatii fiscale au copiii adulti care primesc bani de la parintii lor ce muncesc cu contract permanent intr-o tara UE,unde platesc impozite,asigurari?Trebuie sa ii declare?Si ce vor plati pentru ei?
Cel mai recent răspuns: jus_tgv , utilizator 23:40, 20 Martie 2017
Nu. Va fi impozitata doar dobanda bancara, daca tineti banii in cont si incatari astfel de venit.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc impozit 16%? student02 student02 Buna ziua, Urmeaza sa ma angajez intr-o tara care nu este in Europa, banii imi vor fi livrati din acea tara in contul bancar din Romania. Voi calatori mult, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit realizat prin contract de consultanta cu ec MConst MConst As dori sa descriu urmatoarea situatie: - un cetatean roman, rezident fiscal intr-o tara UE, presteaza un contract temporar de consultanta (expert evaluator ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica noul sistem fiscal pentru cetateni romani cu domiciliul in afara tarii? lpopa64 lpopa64 Sunt cetatean roman cu domiciliul stabilit in afara tarii(non-UE)din 2001. Am lucrat la o firma multinationala , contractul s-a incheiat acum si trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)