avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț soț infidel, doi copii; soția nu dorește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț soț infidel, doi copii; soția nu dorește denigrarea soțului.

Buna ziua,
Am (avut) o căsnicie frumoasa de aproape 13 ani si un soț pentru care as fi băgat mâna in foc. Avem 2 copii (ciclul primar si grădinița), crescuți frumos, cu principii adecvate. Deși el nu merita, i-am educat sa își iubească tatăl, si asa voi continua, dincolo de toate greutățile: multe nu au ținut cu noi, ne-am descurcat mai mult singuri, el mai mult plecat (natura muncii+alegere personală-hobby-uri). In schimb, a reușit sa contribuie mai mult decât mine dpdv material. L-am inteles, m-am îndepărtat involuntar de toti ai mei, ne-am mutat lângă ai lui, am construit complet singuri o căsuța si credeam ca putem fi fericiti.
Intr-o zi, am descoperit ca ma înșală, de mai mult timp cu soția unui subaltern. Ca dovezi am printscreenuri ale unor discuții pe o aplicație telefonică si mărturia lui verbala. Nu cred ca acum relația lor mai continua.
Având in vedere ca descoperirea adevărului l-ar costa pe el (si pe copii, care ar fi urat sa prindă din zbor asta despre tatăl lor!) aproape totul (job, prieteni, relații, familie), va rog sa ma îndrumați, in ce fel as putea sa obțin un divorț din alte motive, care m-ar ajuta sa obțin custodia copiilor, si sa locuiască cu mine in alta parte. E tot ce imi doresc, nu am nevoie de pensie alimentara, nu am pretenții asupra casei sau a celorlalte bunuri, care sunt toate clare pe amandoi dpdv legal.
Avem o rata pentru un credit de amenajări cu ipoteca, c/val a 1/2 din salariul meu, inca 10 ani, așadar e tare complicat sa imi permit singura o chirie, iar intre ei toti, nu se va putea locui, si nu ii pot lasa nici pe copii.
Exclus opinii gen "împăcati-va". In plus, nu sunt șanse ca el sa renunțe usor nici la copii, deci "determina-l sa semneze" iar nu e soluție.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 00:43, 21 Martie 2017
Nu se pune problema renuntarii la copii indiferent daca tatal a avut o aventura sau o suta de aventuri.Ce puteti obtine este divortul,stabilirea domiciliului minorilor la domiciliul dvs si ''custodie comuna''adica exercitarea autoritatii parintesti in comun.Consultati un avocat,sunt solutii destule pt a formula o cerere de divort in mod elegant,cu niste motive mai generale de ex discutii datorita unor probleme financiare,neintelegeri,gelozie,practic orice poveste cat timp o sustineti cu1-2 martori,rude ,prieteni etc.Instanta va dispune si pensie de intretinere raportata la veniturile realizate de sot.Puteti divorta la notar sau chiar in instanta prin acord solicitand ca hotarea sa nu cuprinda motivele ce au dus la incetarea casatoriei.Partajul il puteti solutiona dupa divort amiabil sau prin instanta.
Având in vedere ca descoperirea adevărului l-ar costa pe el (si pe copii, care ar fi urat sa prindă din zbor asta despre tatăl lor!) aproape totul (job, prieteni, relații, familie)

Eu nu cred ca il va costa atat cat credeti dvs, il va costa casnicia cu dvs, e adevarat.
Puteti divorta si prin acord la notar sau in instanta.
Nu vreti pensie, nu aveti pretentii la nimic din ce ati realizat impreuna dar nu va permiteti o chirie.. unde veti sta ?
In primul rand, discutati cu sotul dvs si incercati sa va intelegeti asupra termilor divortului- nume dupa divort, locuinta copiilor, pensie. si in privinta partajului.

Cred ca inca puneti mandria ranita dvs inaintea oricaror alte lucruri. si nu faceti bine.
Luati-va ceva timp sa va calmati.
Iluzie1 a scris:

[...] Deși el nu merita, i-am educat sa își iubească tatăl,

Iubirea nu se merita, nu se castiga. Dvs nu va iubiti copiii pentru ca ei merita. Ii iubiti pentru ca sunt copiii dvs. Ii iubiti si cand sunt obraznici, si cand sunt nerespectuosi, cand dorm sau cand sunt deprimati. Ii iubiti mai ales cand nu merita.

Dvs nu aveti nevoie de pensie alimentara, copiii dvs au.

Aveti pretentie la jumatate din tot ce ati facut impreuna. Pentru ca sunt ale dvs si nu aveti de ce sa renuntati la ele. Acum poate va vine sa lasti totul si sa nu mai stiti de nimic. Peste 1-2 ani, lucrurile se vor vedea altfel si munca dvs de jumatate de viata are valoare.

Ati avut o casnicie de 13 ani. E mai mult decat au reusit altii, e mai putin decat v-ati dorit. Dar sunt 13 ani si 2 copii care au nevoie de parintii lor (amandoi parintii) chiar daca acestia nu mai sunt intr-o relatie romantica.

Divortati si impartiti tot ce aveti apoi va cumparati ceva mai mic si locuiti linistita cu copiii acolo, tatal va avea drept de vizita si timp cu copiii. Tatal va plati pensie de intretinere, este dreptul copiilor si asa cum spunea userul anterior, nu puteti sa-i privati de respectiva suma, ii luati si ii folositi pentru ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu minori, din care unul încă nenăscut. ce mă sfătuiți? Flavia.onu Flavia.onu Sunt căsătorită de 2 ani si sunt in aceasta relatie de 8 ani, am o fetita de 2 ani si 10 luni, iar luna viitoare nasc un băiețel. Relația cu soțul meu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori - mama in strainatate Mihaela Elena Mihaela Elena Revin pe forumul acestui site cu o noua problema. Doi tineri casatoriti de ceva ani, cu 2 copii minori (de 10, respectiv 6 ani). Cei doi nu se mai inteleg ... (vezi toată discuția)
Schimbare custodie exclusiva copii in custodie comuna madalinale madalinale Buna ziua! Am si eu o mare problema, si anume: am custodia exclusiva a 2 copii gemeni de cand acestia aveau 2 ani (acum au 11,5 ani) DAR [b]doresc sa schimb ... (vezi toată discuția)