Ce se poate intampla in cazul in care esti citat pt divort si nu te prezinti ?
Sau de fiecare data cand este o infatisare nu te prezinti , se amana ?
Se poate obtine o decizie judecatoreasca in lipsa unuia dintre parinti , in cazul custodiei unui minor ? Adica daca tatal nu se prezinta la divort , copilul poate fi incredintat mamei automat ?
si daca nu am avocat , ce se intampla la proces , nu se mai tine procesul sau cum .
Poate nu am bani sa platesc un avocat , cum se desfasoara un proces fara avocat din partea unui parinte ?
Puteti face cerere de ajutor public judiciar, in conditiile legii. Procesul se va desfasura oricum iar rezultatul poate fi conditionat de prezenta sau absenta dvoastra, fie ca sunteti reprezentat de avocat sau nu. Aveti dreptul sa va formulati aparari, direct, sau prin avocat. Daca nu va aparati, nu va va apara instanta; ci chiar va considera ca prin dezinteres ati achiesat la pretentiile petentului.
Pe de alta parte, odata ce primiti/angajati un avocat, acesta va va atrage atentia asupra imperiozitatii prezentarii dvoastre personale. Daca nu va prezentati, se aplica paragraful de mai sus.
Nu este obligatoriu sa se mai prezinte paratul daca are avocat angajat.
Ce seriozitate mai mare si interes poate exista daca vrea sa se apere la modul serios si nu sa vina la instanta ca sa aiba de unde pleca daca nici nu intelege despre ce este vorba si nu stie sa se apare.
Sunt cazuri in care tatal nu a venit niciodata la proces si a castigat custodia minorului.
Si mie imi pare putin ciudat sa nu vina niciodata la proces dar se intampla...
Spre exemplu, daca tatal are resedinta in strainatate si este reprezentat de avocat.
Daca tatal lucreaza nu o sa isi piarda serviciul ca sa vina la fiecare termen de judecata...
Rolul reprezentarii prin avocat este tocmai acela de a-si acoperi lipsa...in mod legal prin beneficul conferit chiar de Constitutie...care recunoaste si garanteaza dreptul la aparare prin avocat...
Divort
gogol
Buna seara,
Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces de divort, fiind in calitate de reclamant? Se amana sau se solutioneaza in lipsa mea? ... (vezi toată discuția)