avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite locale - Taxa eliberare certificat atestare ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite locale - Taxa eliberare certificat atestare fiscala

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati, in cazul eliberarii certificatelor de atestare fiscale de catre Primarii exista taxa de eliberare ? Conform care lege sau se achita pe baza hotararii consiliului local ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:24, 23 Martie 2017
Prin Legea nr 1/2017, au fost eliminate o serie de taxe nefiscale percepute pentru prestarea unor servicii publice.
Incepand cu 1 februarie 2017, au fost eliminate 20 de taxe privind registrul comertului, 8 taxe privind cetatenia, supralegalizarea si eliberarea unor documente , taxa radio, taxa TV, 22 de taxe privind publicarea in Monitorul Oficial, 13 taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru cazierul judiciar, 3 taxe privind apostila, tariful pentru eliberarea pasaportului suplimentar, 25 de taxe consulare, o taxa privind pescuitul, 4 taxe privind sistemul unitar de pensii, taxa pentru cazierul fiscal
Incepand cu 1 februarie 2017, potrivit LEGII nr. 1/2017 persoanele fizice si juridice nu mai datoreaza taxa nefiscale prevazuta prin Ordonanţa Guvernului nr. 39/2015 privind cazierul fiscal – 1 taxă Taxă cazier fiscal – 20 lei
Va mai deranjez, am intrebat de certificat de atestare fiscala eliberat de Serviciul de impozite si taxe, cazierul fiscal ( scris de Dvs) este eliberat de Finante Publice si taxa de eliberare a fost anulat. Multumesc !
Certificatul de atestare fiscală emis de autoritățile locale se eliberează în cel mult 2 zile de la data solicitării și este valabil 30 de zile de la eliberare- art 159, alin 3 cod procedura fiscală
[ link extern ]
Există taxă numai dacă este eliberat în regim de urgență(mai devreme de 2 zile) și dacă este prevăzută în hotărâre de consiliu local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal persoana fizica Anykha Anykha Buna ziua. Am doua activitati in derulare din care deduc faptul ca mi se cere acelasi document. In ambele cazuri este vorba de persoana fizica. 1. ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal calytul calytul in cat timp se elibereaza certificatul fiscal unde scrie si ce articol? (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala persoane juridice natalia_serban natalia_serban Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Un certificat de atestare fiscala pentru persoane juridice este cu timbru sau fara timbru? (vezi toată discuția)