SANTIER a scris:
Buna seara!
Daca fratele dv. nu doreste sa se inteleaga amialbil incep probleme. Nu grave. Nu va temeti.
E ceva normal. Din pacate. Se intampla . Punctul meu de vedere...
Nu doreste dansul cu ce se ofera...ok. Voi, ceilalti frati sunteti "amenintati" cu "judecata" ...
Se ajunge la judecata - "actiune de iesire din indiviziune" ... nu e nimic extraordinar...
....................................................................................................................................
Nu va certati intre voi...ca nu rezolvati nimic...aste lucruri se intampla frecvent...ramaneti daca nu frati....macar amici...(e trist ca nu exista intelegere in aceste aspecte).
Tineti-ma la curent cu aceste aspecte, daca se poate.
Multumesc pentru raspuns si lamuriri.
De vandut nu se va vinde nimic, clar. Are valoare sentimentala si toti ceilalti (inafara de cel ce iese din indiviziune) sunt de acord cu pastrarea proprietatii respective. Ca urmare o sa-l compensam pe cel ce iese din indiviziune, o sulta pentru partea lui.
Pana aici totul clar.
In schimb nu sunt in clar cu cheltuielile rezultate din aceasta actiune si inca nu am primit un raspuns clar: Toate cheltuielile rezultate (taxe tribunal, expert evaluator, timbre,etc sau ce o mai fi ) se impart in final in mod egal intre toti cei implicati in acest proces, respectiv co-proprietari (inclusiv cel ce iese din indiviziune)? sau cel ce iese din indiviziune plateste (ex taxa evaluare) la inceput ca in final aceste taxe sa fie puse in carca celorlati? Pentru ca ceva de genul asta am inteles de prin explicatiile gasite pe net...Pentru ca daca este asa n-ar fi corect. Normal, cel ce "tulbura apele" si vrea separare, macar partea lui de cheltuiala generata de actiune sa si-o plateasca...
Si inca un aspect: daca de la primirea acestei mosteniri (vreo 8 ani) inafara de acest frate care doreste iesirea din indiviziune,toti ceilalti frati au facut cheltuieli de intretinere, reparare, modernizare, canalizare, etc aceste se iau in calcul? in sensul ca sunt deductibile din valoarea stabilita de evaluator? Binenteles ca exista facturi, chitante, martori, poze cu ce era si ce este in prezent.
Multumesc pentru rabdare