avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire cu contestatie
Discuție deschisă în Executare silită

poprire cu contestatie

Buna ziua. in urma neachitarii unui credit am poprire pe salariu. Am facut contestatie la executare de pe data de 7.02. Au trecut 45 de zile si nu am primit nimic. Pe site la judecatorie spune ca " Nu exista informatii". Cam cat dureaza ?In doua luni m-i se termina poprirea si nu am rezolvat nimic. Nu sunt termene de depunere intampinari?
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 11:03, 22 Martie 2017
Daca veti avea castig de cauza si se va admite contestatia la executare si se vor desfiinta actele de executare, veti putea solicita intoarcerea executarii silite si returnarea sumelor poprite.
Dureaza vreo 60 zile(aproximativ) Intampinarea se depune de catre partea adversa in 25 zile de cand primeste actiunea dvs prin posta, apoi vi se comunica dvs care trebuie sa raspundeti la intampinare, apoi urmeaza fixarea primului termen.
Multumesc pt. raspuns. Dar as mai avea o intrebare. daca ma aflu in concediu medical de boala obisnuita se mai face poprire?
Teoretic nu potrivit art. 729 NCPC.
În limita a jumatate din cuantumul lor, pot fi urmarite si ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, insa numai pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel. (ART. 729, ALIN 4 din NCPC)

Alte discuții în legătură

Poprire pe concediu medical? Mirelabraila Mirelabraila Daca sunt in concediu medical si sunt unic intretinator a unui minor de 6 ani , este legal sa mi se mai faca si poprire pt aceasta perioadă si daca da. ... (vezi toată discuția)
Poprire naxi28 naxi28 am poprire pe salariu in cazul cand sant disponibilizat prin ordonanta si primesc o suma de bani drept compensatie este supusa si aceasta popririi? (vezi toată discuția)
Poprire in perioada concediului medical petronela_gav petronela_gav Un angajat are poprire pe salariu. Pentru luna in care este in concediu medical, am voie [b]sa nu[/b] ii opresc poprirea. Se aplica art. 728, din Codul de ... (vezi toată discuția)