avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire in perioada concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire in perioada concediului medical

Un angajat are poprire pe salariu. Pentru luna in care este in concediu medical, am voie sa nu ii opresc poprirea.
Se aplica art. 728, din Codul de procedura Civila?
sau art 409?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 19 Octombrie 2016
Sunt aplicabile prevederile art.729 C.proc.civ. , si anume : "(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariat aflat in medical cod 03 dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am primit o poprire de la banca ptr. un salariat aflat in medical accident de munca din aprilie 2016. Dan cate am citit pe forum spune ca nu se ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Un salariat are o poprire pe salariu - in lua in care are si un concediu medical - 4 zile - i se opreste aceeasi suma ca si poprire ( aceasta ... (vezi toată discuția)
Poprire naxi28 naxi28 am poprire pe salariu in cazul cand sant disponibilizat prin ordonanta si primesc o suma de bani drept compensatie este supusa si aceasta popririi? (vezi toată discuția)