avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contract vanzare-cumparare

Buna,
Pot avea o "traducere" a clauzei de mai jos?

Promitentul vânzător consimte la înscrierea în cartea funciară a unui drept de ipotecă legală în favoarea promitentului cumpărător pentru neexecutarea promisiunii de a contracta având ca obiect un imobil înscris în cartea funciară, asupra imobilului respectiv , pentru restituirea sumelor plătite în contul acestuia, potrivit art. 2386 pct. 2 Cod civil.

Nu sunt 100% ca pot asimila continutul. Merci
Cel mai recent răspuns: SaraK , utilizator 14:33, 22 Martie 2017
Viitorul cumparartor are asigurata restituirea avansului printr o mentiune in cartea funciara a imobilului respectiv, in cazul in care vanzatorul nu isi respecta promisiunea de a vinde.

E mai ok acum ?
Multumesc,
Dar in acelasi timp, beneficiez de ipoteca legala in temeiul art. 2386 pct. 2 Cod civil, corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 2386 cod civil Vartgoth Vartgoth Salut , Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : \"În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu clauze abuzive? Miky0225 Miky0225 Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament, am achitat rezervarea si ar trebui sa semnez antecontractul pentru a mi se analiza dosarul de creditare ipotecara ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vânzare-cumpărare garsonieră. cum procedez ca să mă asigur că nu rămân fără avans, sau că o vinde altcuiva? andreicristi andreicristi Buna ziua, doresc sa achizitionez o garsoniera, iar proprietarul doreste sa facem un antecontract de v-c si sa-i ofer o suma avans, toate acestea la notar. In ... (vezi toată discuția)