avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru apartament cu modificari
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru apartament cu modificari

Buna ziua, am un apartament in care s-au facut modificari (desfiintare debara si un perete despartitor BCA), fara autorizatie. Acum vreau sa imi fac cadastrul si de la oficiul de cadastru mi-au respins dosarul pt ca trebuie sa prezint autorizatia de demolare. De unde pot sa o iau si care sunt pasii de parcurs? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: wick , utilizator 12:07, 24 Martie 2017
Bună ziua,
D-voastră ați anunțat Oficiul de Cadastru că ați făcut o compartimentare
fără Autorizație, sau cum de știu ei de modificări? Compartimentarea provizorie
sau definitivă a apartamentelor nu apare în nici un act la cadastru.
Pentru obținerea Autorizației de Demolare trebuie să parcurgeți aceeași pași ca pentru obținerea Autorizației de Construire, deci, proprietate intabulată 1/1, Certificat de Urbanism, Autorizație de Demolare și la final proces verbal de Recepție la terminarea lucrărilor.(care mai mult ca sigur va fi cerut ulterior).
A venit un inginer de cadastru la mine, mi-a facut schita actuala a apartamentului si a depus dosarul la Oficiul de Cadastru. Probabil ca cei de la Oficiu au schitele originale si de aceea mi-au respins dosarul in lipsa autorizatiei de demolare.
Bună ziua,

Există niște schițe cu numărul și suprafețele utile ale încăperilor. Alea ar cam trebui să corespundă. La construcțiile noi se efectuează releveul apartamentului (un plan la scară cu toate elementele caracteristice fiecărei încăperi); Pentru construcțiile anterioare datei de 1 august 2001 se poate emite un Certificat de atestare a edificării construcției cu care vă puteți intabula imobilul. Modificarea pe care ați făcut-o este recentă sau mai veche?
Modificarile au fost facute in 2004. Eu nu am cadastru, am doar o schita a planului original, si actul de proprietate. Dorind acum sa imi fac cadastrul, am ajuns in acest impas, Oficiul de cadastru mi-a respins dosarul. Inteleg ca trebuie sa ma duc prima data la primarie (serviciul de urbanism) pt a-mi face certificatul de urbanism, probabil o amenda pt demolare fara autorizatie, apoi sa primesc autorizatia cu care sa ma prezint din nou la Cadastru?!
Bună ziua,

Ați descris pașii corect. Urmează să aveți doar răbdare pentru că totul se rezumă ulterior la timp și bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)
Cadastru dupa modificare apartament ang671 ang671 buna ziua,eu am o problema legata de cadastru. mi s-a respins dosarul pe motiv ca in apartamentul meu s-a spart un perete din bca care despartea bucataria de ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament prima casa cu modificare fara autorizatie de construire ContSters405252 ContSters405252 Buna seara, Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul Prima Casa, s-au aprobat toate actele necesare si mai este de facut doar contractul de ... (vezi toată discuția)