avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbarea grefierului in timpul desfasurarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbarea grefierului in timpul desfasurarii dosarului este legala?

Buna ziua

Am un dosar pe rolul Judecatoriei si dupa doi ani de judecare s-a schimbat grefierul, fara sa fie depusa la dosar vreo adresa care sa ofere explicatii de ce s-a intamplat acest lucru.

Este legala o astfel de schimbare fara sa fie oferite anumite lamuriri? nu de alta, dar de cand a venit noul grefier au inceput turbulentele la dosar, in sensul ca imi sunt distruse (gaurite cu pixul) documente, mi-a disparut o chitanta in original, etc

Nici cu grefierul anterior nu era perfect, in sensul ca facea erori de paginare (uita sa numeroteze anumite documente sau nu numerota in ordine), dar de cand a venit actualul grefier parca am scapat de dracu' si o venit mama lui.

Grefierul nou din dosar a fost grefier la Judecatorie pana in 2013 si a avut litigiu de munca cu institutia incepand cu 2014 (nu s-a finalizat inca ), ei sunt suspendati pe durata respectivului dosar? sau poate a iesit in pensie (are o varsta de cca 55-60 ani) si o fost chemat din nou.

Pot formula o cerere de recuzare pe acest motiv (s-a schimbat fara adresa depusa cu lamuriri), intrucat nu am dovezi certe ca acesta mi-a distrus documentele (doar banuieli) din dosar.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:49, 23 Martie 2017
In opinia mea ,nu sunt motive de recuzare a grefierului ptr.situatii de incompatibilitate , acestea sunt prevazute limitativ de art.41-42 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi recuzat legal un expert contabil care a mintit ca si-a schimbat domiciliul in scopul de a fi impartial db03uie db03uie In cauza unui dosar, a fost desemnata o experta contabila privind legalitatea cheltuielilor intro asociatie de proprietari. Expertiza a fost facuta cu ... (vezi toată discuția)
Recuzare judecator barandaniel barandaniel in cazul in care soliciti recuzarea unui judecator si spui ca ai indoieli cu privire la impartialitatea completului poti sa te astepti la represalii? poate fi ... (vezi toată discuția)
Recuzare agent politie cercetari primare dosar penal sorin007 sorin007 Care este modalitatea prin care pot recuza un agent de politie,in cazul unor cercetari penale primare,cui trebuie sa ma adresez si ce motive pot invoca .Partea ... (vezi toată discuția)