avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa scoasa la vanzare cu cadastru incomplet
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa scoasa la vanzare cu cadastru incomplet

Am contactat o persoana care are de vanzare o casa pe un teren de 106 mp. Problema este ca initial lotul a fost de 85 mp cu o casa fara baie si bucatarie, pentru care exista cadastru, dupa care s-a mai cumparat o suprafata de 21 mp in spate pentru a se construi bucataria si baia. Pentru aceasta suprafata de 21 mp nu exista cadastru. Persoana respectiva doreste sa vanda casa asa cum e (adica cu vechiul cadastru, incomplet, pe 85 mp), iar cumparatorul sa completeze cadastrul (sau sa-l refaca, nu stiu bine cum trebuie....). Intrebarea mea este: este aceasta OK din punct de vedere legal. Exista riscuri pentru cumparator? Se pot face acte notariale la ceva ce nu are cadastru (persoana spune ca are act de VC pentru acei 21 mp). Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Nu pot lua actele originale de la biroul care s,a ocupat de documentatie !! alexpwrd alexpwrd Buna seara , Problema incepe in felul urmator : am achizitionat un teren cu mai multi ani in urma , adica in 2004 .La momentul acela am cumparat terenul in ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare apartament din casa melchior toth melchior toth As dori sa fac dezmembrarea apartamentului dintr-o casa. Initial erau doua apartamente si s-a facut una, dar cu modificari si recompartimentari. Nu se poate ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila vremsastim vremsastim Am 2 intrebari. 1. Daca in precontractul de vanzare cumparare suprafetele utile nu sunt cele reale (sunt mai mari decat cele reale), ce pot face? Le-am ... (vezi toată discuția)