avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata utila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata utila

Am 2 intrebari.
1. Daca in precontractul de vanzare cumparare suprafetele utile nu sunt cele reale (sunt mai mari decat cele reale), ce pot face? Le-am masurat dupa semnarea precontractului si urmeaza sa semnez contractul si sa dau banii...Practic platesc suma mai mare pe mp.
2. In baie exista o masca dupa cada, pe lungimea ei, ca o treapta, facuta de constructor pentru ca nu incapea cada in acel spatiu. Acea masca cu S= 0,64 mp )0,4x1.6 m) intra in suprafeta utila?
Va multumesc. Poate ma ajutati in timp scurt..
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:49, 1 Aprilie 2016
Suprafata incalzita=suprafata utila, se refera la suprafetele unui apartament sau imobil incalzite direct sau indirect, prin transfer de caldura prin elementele interioare de constructie. Suprafata incalzita in cazul cladirilor rezidentiale sau a apartamentelor rezulta ca diferenta dintre suprafata construita desfasurata si suprafata ocupata de pereti, stalpi si alte elemente structurale.
Pentru a determina suprafata incalzita=suprafata utila, a unui apartament se aduna
suprafetele utile=vizibile alte tututor incaperilor.= camerele de zi, dormitoarele, baile, toaletele, bucatariile, spatiile de depozitare=(camari, debarale si cele de circulatie din interiorul apartamentului.
Nu se includ in suprafata utila=: suprafata logiilor si a balcoanelor, pragurile, golurilor de usi, ale trecerilor cu deschideri pana la 1,00 m, nisele de radiatoare.
In cazul locuintelor duplex, rampa nu se cuprinde in suprafata utila a locuintei.
In cadastru cum sunt?
pai daca golul usii nu e inclus in suprafata utila, dar e totusi incalzit, de ce n-ar fi si o suprafata pe care nu pot circula? + ca legea zice ca nu se cuprinde in suprafata utila spatiul aferent cazanului de baie....
In cadastru sunt ca in precontract
Puteti solicita vanzatorului refacerea cadastrului daca considerati ca acesta nu corespunde realitatii.
Insa o diferenta de +/-10% nu schimba datele problemei, este o astfel de prevedere in legea cadastrului.
Puteti si sa negociati un pret mai mic dar suprafata din cadastru este cea luata in considerare la impozite.
Daca exista apartamente similare pe verticala intrebati si vecinii despre suprafetele lor utile.

Alte discuții în legătură

Suprafata utila cornel1592 cornel1592 Doresc să aflu dacă în suprafaţa utilă a unui apartament sunt incluse balcoanele, terasele,boxele şi dacă aceasta poate fi egală cu ... (vezi toată discuția)
Suprafata construita bloc 1977 characlan11 characlan11 Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este ... (vezi toată discuția)
Extras cf fara suprafata utila adidanni adidanni buna ziua, care ar fi demersurile pt. a trece suprafata utila intr-un extras CF, in cazul unui imobil, daca aceasta nu apare.multumesc.:O:) (vezi toată discuția)