avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Colaborare intre 2 PFA in domeniul serviciilor de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Colaborare intre 2 PFA in domeniul serviciilor de intretinere corporala

Va rog sa ma ajutati sa gasesc raspuns la o intrebare.

Am un PFA cu impozitare in baza normei de venit, in baza caruia este deschis un salon de intretinere corporala. Acum, din cauza volumului mare de munca, avem nevoie de inca un lucrator. Din anumite motive, persoana pe care dorim sa luam ca si inca un lucrator, nu poate fi angajata, in schimb poate sa lucreze ca si PFA.

Intrebarea: Este posibil sa incheiem un contract de colaborare (sau orice altfel de contract) intre PFA-ul nostru si PFA-ul persoanei respective, ca ea sa presteze servicii la noi in salon (clientilor salonului) si la final de luna sa ne emita factura pentru munca prestata in urma carei sa o platim? Este legala aceasta forma de colaborare?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: bulaieugen , utilizator 21:30, 22 Martie 2017
Este legala, in masura in care exista un contract de prestari servicii intre cele doua PFA-uri.
Nu sunt restrictii la numarul de colaborari sau volumul acestora.
Succes!
Vorbeam candva cu un contabil si spunea ca ar fi sub semnul intrebarii legalitatea acestei colaborari deoarece acel lucrator (PFA cu care incheiem contractul de colaborare) presteaza serviciile de intretinere corporala nu noua direct, ci clientilor nostri (clientilor salonului) si ca in acest caz practic efectuiaza munca unui angajat si, prin urmare, in cazul unui eventual control s-ar putea fi probleme.

Cat de adevarata sau falsa este aceasta afirmatie? Va multumesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii intre pfa bulaieugen bulaieugen Am un PFA cu impozitare in baza normei de venit, in baza caruia este deschis un salon de intretinere corporala. Acum, din cauza volumului mare de munca, avem ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare? ataela ataela Buna ziua,sunt PFA si am un salon de intretinere corporala. Activitatea o desfasor de un an ,intr-un spatiu inchiriat de mine. Doresc sa extind activitatea ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari-servicii - in ce conditii? karanna karanna Buna ziua, am tot incercat sa aflu din diverse surse (inclusiv de la Finante) in ce conditii pot face contracte de prestari-servicii cu persoane fizice ... (vezi toată discuția)