avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Valabilitate certificat I.N.M.L.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Valabilitate certificat I.N.M.L.

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema :
- sunt in cursul colectarii actelor cadastrale ( cerute de catre notar ), pentru intocmirea unui act de vanzare-cumparare ,
- se foloseste un certificat INML - comisia in 21 feb.2107 si emiterea in 13 mar. 2017-
Azi fiind 23 martie, este clar ca se va iesi din valabilitatea certificatului.
Sa continui actele la notar - cu fratii si mama chemati sa declare ca sunt de acord cu actul ?? Va fi valabil actul de vanzare-cumparare (de neatacat ?).
Trebuie sa iau pentru tata alt certificat ??
Va multumesc pt. raspuns
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
Mariana_Pereteanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 11:03, 23 Martie 2017
Buna ziua,

Scrie in cuprinsul Certificatului IML ca are o valabilitate limitata? De obicei, nu scrie și Certificatul nu are o valabilitat limitata. Sigur ca partile pot contesta orice inscris, inclusiv Certificatul IML, dar, daca a reiesit ca tatal avea discernamant acum cateva zile, le va fi foarte greu sa dovedeasca ca situatia s-a schimbat intr-un termen atat de scurt.

Trebuie sa va raspundeti la intrebarea daca s-a intamplat ceva atat de grav de la emiterea Certificatului, aspect care sa afecteze discernamantul tatalui. Daca nu s-a intamplat, nu cred ca ar trebui sa solicitati eliberarea unui nou Certificat.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicii vor sa-mi vanda casa si mi s-a cerut certif discernamant de la iml andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, din partea tatalui, au decis sa-mi lase mie casa (bineinteles contract vanzare-cumparare) iar notarul mi-a spus ca ar fi FOARTE ... (vezi toată discuția)
Testament negut negut Am un frate handicapat paralizat la pat .Îl îngrijeste de 4 ani o doamna si are 3 copii. casatoriti .Fiind handicapat poate face testament neatacabil în ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica 80 plus ? dumitru2000 dumitru2000 X are 90 de ani si se tine inca bine; el vrea sa instraineze un apartament Are nevoie la notar de o expertiza psihiatrica ? Care e sanctiunea daca nu ... (vezi toată discuția)