avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inaintare pentru cerere de marire a pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inaintare pentru cerere de marire a pensiei alimentare

Buna ziua. Am primit o instiintare de la tribunalul din Hunedoara (fostul domiciliu) din partea fostei sotii, pentru marirea pensiei alimentare a minorului rezultat din aceasta casatorie. Ea doreste marirea de la 166 lei la alta suma in raport cu salariul minim pe economie. De asemenea mentioneaza ca doreste judecarea in lipsa,(domiciliul meu actual fiind la constanta). Momentan lucrez pe salariul minim pe economie m am recasatorit si mai am inca un copil legitim cu actuala sotie plus inca un minor dintr-o casatorie anterioara a sotiei mele. Toti sunt in intretinerea mea. Ce acte contine acea inaintare pe trebuie sa o trimit, deoarece nu inteleg mare lucru .? Si cum sa fac sa demonstrez ca si celalalt copil al sotiei este in intretinerea mea astfel incat sa hotareasca instanta daca accepta aceasta cerere sau nu.Iar daca accepta cu cat ar putea sa o mareasca. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
Danydany81, utilizator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 14:30, 24 Martie 2017
In termenul indicat in citatie (25 zile) trebuie sa faceti intaminare in care veti arata daca sunteti de acord sau nu cu actiunea, sa explicati care este situatia dvs., materiala, locativa, sa depuneti copii ale certificatelor de nastere ale minorilor, sentinta prin care ati fost obligat la pensie pentru alt minor daca e cazul , dovada veniturilor , orice acte. Totul se va depune in doua exemplare .Puteti solicita judecarea cauzei in lipsa dvs.Faceti referire la numarul dosarului si denumirea instantei.
multumesc pentru raspuns.
Depuneti intampinare in care va exprimati punctul de vedere si atasati inscrisuri in acest sens, urmand ca instanta sa analizeze si sa se pronunte, chiar si in lipsa d-voastra daca solicitati acest lucru.
Stimate user, din pct de vedere legal, dvoastra aveti acum 2 copii in intretinere ca, inteleg, nu l-ati infiat si pe al doamnei cu care locuiti si aveti un nou copil.
Asadar, ptr copilul ptr care sunteti chemat in judecata, datorati 16,66% din salariul dvoastra net, daca il dovediti cu fluturas de salariu.
Copilul actualei doamne a dvoastra, ar trebui sa primeasca intretinere de la tatal biologic.
Cererea de judecare in lipsa se refera la cel care a introdus-o. Dvoastra aveti de facut o intampinare in carre, in termenul indicat de instanta, sa va expuneti situatia insotita de inscrisurile doveditoare. Deasemenea, prin intampinare, daca e bine facuta, puteti cere si dvoastra judecarea in lipsa, instanta urmand a judeca pe probele (inscrisuri) ale fiecaruia.
Luati legatura cu un avocat ptr formularea intampinarii si atasarea inscrisurilor doveditoare. Faceti copii in 3 exemplare (instanta, comunicare reclamanta, comunicate autoritatea tutelara) si trimiteti prin posta, cu confirmare de primire, pe adresa instantei.
16,66% inseamna cca 177 lei din 1065 cat este salariul meu net ,prin urmare ar fi vorba doar de 11 lei in plus. Multumesc pentru lamuriri.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Christina Salca Christina Salca Buna ziua va scriu in legatura cu logodnicul meu. El are o fata din prima casatorie. La finalizarea divortului in 2011 sa stabilit pensia alimentara de 25% din ... (vezi toată discuția)
Divort mariana-rumega mariana-rumega buna,as dori un sfat in legatura cu divort,in care am fost nevoita sa plec de acasa din cauza certurilor fregvente si violente si eu sunt acuzata pentru ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori tcaciuc68 tcaciuc68 in timpul divortului copii de 13 si respectiv 15 ani pot locui la mine daca ei aleg asta (vezi toată discuția)