avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua va scriu in legatura cu logodnicul meu. El are o fata din prima casatorie. La finalizarea divortului in 2011 sa stabilit pensia alimentara de 25% din minimul pe economie national iar decizia a fost finala. El nu a platit de atunci iar anul acesta a venit de la executor sentinta cu toata suma datorata. Am rezolvat cu executorul sa platim in rate de 100 de euro pe luna pt ca suma intreaga nu ne o permitem. Locuim in germania si avem doi copii impreuna iar eu inca doi din prima casnicie.
Astazi i a venit la firma unde lucreaza o scrisoare de la avocata fostei sotii in care scrie ca firma trebuie sa le inmaneze fluturasele de salariu pe ultimele 6 luni si o copie de pe contract de munca care urmeaza sa fie depuse la judecatorie. Deci e un pic comic ca au aflat adresa de la firma si adresa noastra nu si ca nu am fost noi instiintati in primul rand. Cam ce ar fi de facut in cazul asta ? Cer aici un sfat pt ca nu stiu cum sunt legile in romania pt pensie alimentara daca tatal lucreaza in germania. Si mai ales ca sentinta a fost finala.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 17:39, 27 Noiembrie 2017
in primul rand, tatal trebuie sa-si modifice sentinta din Ro, aratand ca in acest moment are in intretinere 3 copii ai lui. Asta insaemna 1/6 din salariul net ptr fiecare copil. Adica, ptr cel din Ro...16,66%. Ziceti merci ca ati scapat cu plata in rate de 100E, dar platiti si cheltuieli de executare. Si veti tot plati!
In Ro se ia 50% din net ptr restante la pensia de intretnere!
Si nu e nimic comic: logodnicul trebuia sa faca ceea ce trebuia sa faca si cand trebuia sa faca...de bunavoie!
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
asaofi, utilizator
Bun nu e nimic comic...trebuia sa si asume sunt de acord...dar ce eu nu inteleg de ce nu a trimis avocata acea scrisoare lui ci la firma si pt ce ii trebuie aceste acte...si de unde pana unde au aflat ubde lucreaza acum( a schimbat ibtre timp 3 firme) iar adresa de rezidenta are...aici firma nu da asa usor informatii despre angajati doar in cazul in care vine scrisoare de la judecatorie.

-eliminare citate-
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Probabil mama minorului din Romania doreste sa se recalculeze pensia de intretinere.
In aceste conditii se cere venitul mediu net pentru cateva luni pentru ca din el sa se stabileasca cuantumul.
Il sfatuiesc pe sotul dumneavoastra sa trimita la dosar, URGENT copii de pe certificatele de nastere ale copiilor comuni.
Se va stabili pentru fiecare copil un cuantul de 1/6 din venitul mediual sotului dumneavoastra deci pentru cel din tara se va stabili o pensie de 1/6 din acest venit.
Trebuie sa-l plateasca pentru ca altfel se va ajunge la o executare silita total neplacuta.
E posibil asa ceva daca sentinta a fost finala...mentionez ca si atunci lucra in strainatate si nu i sa cerut nimic...si cum se socoteste avand in vedere ca el e singurul care lucreaza...si noi platim chirie aiciGabriel Klein Kiritescu a scris:

Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
In privinta cauzelor cu minori, schimbarea de imprejurari are intaietate in fatza autoritatii de lucru judecat. De ex insusi faptul ca la divort logodnicul avea 1 copil (pensie 25% pana la 18 ani) si, intre timp, a mai capatat 2 copii. Deci s-au schimbat imprejurarile. Ca atare, fata de copilul din Ro...obligatia tatalui a scazut de la 25% la 16,66%. Daca mai face 2 copii cu dvoastra...o sa scada la 10%!
Formula este de tipul:
intretinerea datorata fiecarui copil= 50% din venitul net/numarul de copii cu ADN demonstrabil
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
asaofi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Ramona Costen Ramona Costen Tatal meu a fost dat in judecata de fata lui din prima casatorie care are 20 de ani. Fata vrea sa i plateasca tatal meu pensia de intretinere pana implineste ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.l.am ... DMihaelaD DMihaelaD Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un,raspuns.L.am dat in judecată pe fostul sot pt marirea pensiei alimentare.Vreau sa ma reprezint singura ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor Lorenanicoleta Lorenanicoleta Buna ziua. In august 2016 am introdus actiune la judecatorie pentru recalculare pensie de intretinere minor pe ultimii 3 ani deoarece instanta in 2007 a ... (vezi toată discuția)