avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte necesare vanzare masina de pe persoana juridica ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte necesare vanzare masina de pe persoana juridica pe persoana fizica

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema-am cumparat un autoturism din Olanda, pe firma la care sunt administrator. Nu am inscris-o inca in Romania, dar acum ma gandeam sa o trec de pe persoana juridica pe persoana fizica, in speta, pe numele meu. Care ar fi procedura de urmat ?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: pacurar , utilizator 11:49, 16 Septembrie 2009
D.p.v.contabil, daca ati cumparat masina pe pers. juridica din strainatate, trebuie s-o inregistrati in contabilitate ca intrare de mijloc fix, incluzand si inregistrarea platii acestei masini in strainatate... altfel riscati sa intrati la evaziune fiscala.. si sa faceti Declaratiile la finante... (intrebati contabilul dvs, trebuie sa stie). Asa ca daca vreti s-o treceti apoi pe persoana fizica, respeciv pe dvs trebuie sa intocmiti factura pt. vanzare (iar daca sunteti platitor de tva, facturarea se face cu tva). Dvs trebuie sa achitati apoi masina la societate.
Nu stiu la politie, daca puteti s-o inmatriculati direct pe dvs fara sa fie inmatriculata si pe primul cumparator(firma).. Intrebati la ei.. (Si va trebui sa platiti impozitul auto la primarie de la data intrarii in tara.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa vand un bun din patrimoniul societatii vladimirpopa vladimirpopa Duna ziua, Sunt unicul administrator al unei societati si in urma cu 2 ani am cumparat o masina, acum doresc sa ma asociez cu cineva si doresc sa scot din ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)
Livrari in italia niko 94 niko 94 Trabuie sa fac o factura pt livrare de usi in Italia, factura se face in euro si in lei, sau se face in euro si se trece la valoare si in lei(nu este tva pt ca ... (vezi toată discuția)