avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna seara soțul meu are un contract de donație pt o garsoniera in ea e specificat doar ca are Încă doi copii rezervatatari întrebarea este:se poate revoca aceasta donație de donator au dreptul și frați o pot vinde multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:52, 25 Martie 2017
In principiu donatia este irevocabila. In mod exceptional este revocabila. Sunt necesare detalii, cat mai multe detalii privind actul de donatie si situatia de fapt existenta in familia dvs.
Buna și mulțumesc pt răspuns deci donatia se face libera de sarcini sau procese autorizează intabularea in cf a dreptului de proprietate ,donatoare declara ca are 2 copii rezervatari și a luat la cunoștință art841 843 iar donatia se face cu scutire de raport potrivit celor menționate un articol 846 așa e contractul acum mama vrea sa modifice contractul in favoarea nepotului fratelui deci va întreb dacă poate de atunci au trecut 8 ani iar un contract nu esențiale altceva specificat Mulțumesc pt atenție și raspuns
NU, mama nu poate sa "modifice" contractul de donatie pentru ca pur si simplu vrea sa gratifice pe un alt succesibil sau descendent ori tert.

Insa, chiar daca donatia a fost facuta cu scutire de raport, la o adica, adica la cerere, va putea fi supusa reductiunii in limitele cotitatii disponibile daca incalca rezerva succesorala a celorlalti mostenitori, la deschiderea succesiunii.

In situatia in care bunul donat nu mai exista in patrimoniul donatarului, atunci restituirea diferentei care a afectat rezerva succesorala se va face prin echivalent, adica in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea donatiei iii02 iii02 In cazul in care mama lasa prin donatie toate bunurile imobile surorii mele, iar mie nimic, pot contesta donatia si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport. papapinguin papapinguin Buna seara, sper sa ma puteti ajuta in dilema pe care o am . Parintii mei detin un apartament si s-au decis printr-un contract de donatie cu scutire de ... (vezi toată discuția)
Contract de dezmembrare si donatie ...atacabil? andre85 andre85 SPETA: contract de dezmembrare si donatie incheiat intre 1. 'A' si satia 'B' in calitate de copartajanti si donatari, si: 2.X (fiica lui A si B ) in ... (vezi toată discuția)