avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire pensie alimentara

Buna dimineata!
Ma numesc Ilinca , am divortat acum 5 ani. Am in intretinere un minor(13 ani) si primesc o pensie alimentara lunara de 150, suma cu care m am inteles cu fostul meu sot atunci cand am divortat. Vreau sa stiu daca acum il pot da in judecata ptr marire de pensie, dar vreau sa mentionez ca nu stiu unde lucreaza si ce salariu are
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:29, 25 Martie 2017
Îl puteți da în judecată. Chiar dacă nu cunoașteți salariul pe care îl încasează, pensia va fi stabilită raportat la salariul minim pe economie, respectiv la suma de 1065 lei, net (salariul minim brut este de 1450 lei). Așadar, pentru un copil pensia va fi de 266 lei. Chiar dacă legea spune că pensia pentru un copil este de până la 1/4 din veniturile nete (cu caracter de continuitate), în acest caz instanța va stabili pensia la 1/4 din venituri.
În proces, solicitați instanței emiterea unei adrese pentru a se verifica dacă pârâtul mai are și alte venituri. Solicitați și o adresă la ITM pentru a afla dacă pârâul este angajat.
Va multumesc din suflet...O zi superba!!
Ma pot descurca singura sau imi trebuie obligatoriu avocat ptr acest proces? Imi puteti spune la ce suma se ridica costurile acestei proceduri?
Va multumesc!!
20 lei taxa de timbru, fără avocat.
Dacă vreți avocat, negociați onorariul.
Ok. Multumesc mult de tot. O seara minunata!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mihaeladiananita@gmail.com mihaeladiananita@gmail.com Buna ziua. Primesc o pensie alimentara 200roni adica 25%din salar,avand in vedere ca salarul minim p economie s_a marit din ianuarie 2017 cat pot primi acum?? (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara andra721 andra721 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema cu care ma confrunt. In aprilie 2012 s-a stabilit o pensie alimentara in cuantum de 1/4 din salariul minim ... (vezi toată discuția)
Solicitare de marire a pensiei de intretinere kasonizsolt kasonizsolt Buna ziua! Sunt divortat din 2012, si am doi copii minori in intretinere.Prin hotarare judecatoreasca, fosta sotie a fost obligata la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)