avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Modul de zonare fiscala a localitatilor.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Modul de zonare fiscala a localitatilor.

Daca exista prevederi legale care sa prevada ce trebuie sa cuprinda fiecare zona fiscala si care sunt documentele care cuprind aceste prevederi. Am citit tot ce s-a scris pe forum, dar nu redau nici unele din ele ceea ce vreau eu.
Pentru a fi mai bine inteles o sa dau un exemplu. Pentru ca o strada sa fie incadrata in zona B trebuie sa aiba: retea de curent electic, retea de apa potabila, retea de canalizare, incalzire centrala sau retea de gaze etc.
Pe mine ma intereseaza exact ceea ce se prevede in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2017
c-elian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 12:57, 31 Martie 2017
Baza legală și câteva detalii puteți găsi urmând linkul de mai jos
[ link extern ]
IonicaPorumbel a scris:

Baza legală și câteva detalii puteți găsi urmând linkul de mai jos
[ link extern ]



Multumesc pentru raspuns. Este bun, dar... as vrea sa stiu ce legislatie nationala stabileste criteriile de zonare. Imi trebuie sa stiu aceasta legislatie pentru putea ataca in contencios administrativ hotararea Consiliului Local de stabilire a zonelor.
Nu sunt de specialitate, da încerc să vă dau ceva repere spre documentare:

Conform Normelor Metodologice de aplicare a art. 247 din Codului Fiscal din 22.01.2014, delimitarea zonelor si stabilirea numarului acestora se face prin hotarare de consiliu local.
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea zonelor de incadrare la impozit pentru comune cristinaptudor cristinaptudor Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca stiti cum stabileste consiliul local al unei comune zonele in functie de care calculeaza impozitul pe padure. Am o padure ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri catana67 catana67 Buna seara. Am primit o instiintare de plata de la primarie cu o recalculare de impozit cladiri/teren pe 3 ani in urma. Explicatia celor de la primarie, au ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta (apartament) sorineldobre sorineldobre \"Valoarea impozabilă a clădirii se determină prin înmulţirea suprafeţei construite desfăşurate a acesteia, exprimată în metri pătraţi, cu valoarea ... (vezi toată discuția)