avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator / Reprezentant legal - numire manager
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator / Reprezentant legal - numire manager

Buna ziua.

As vrea sa aflu daca la semnarea unui CIM pentru funcția de manager este necesară semnătura administratorului unei societăți sau CIM poate fi semnat și de reprezentantul legal al acestui din partea societății.
Am găsit în legea societăților comerciale că numirea și revocarea unui director de face de către administrator sau consiliul de administrație și că acesta atribuție nu poate fi delegată către directori (director general). Este valabil și pentru persoane care sunt reprezentat legal al administratorului?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: irina_trusca , utilizator 21:12, 26 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
SRL, în CIM este formularea societatea ... reprezentată legal prin YYY (administratorul din Belgia). Dar la semnătura din partea societății este trecuta o alta persoana reprezentant legal din România.
De asemenea pe decizia de încetare am același chestiune : domnul YYY administrator al ... Decid... cu ducerea la îndeplinire a prezentei decizii se împuternicește ... având funcția de reprezentant legal.
Este in regula această împuternicire a persoanei din România că reprezentant legal cu scopul de a semna desfacerea CIM manager?
Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2017
irina_trusca, utilizator
De asemenea am o curiozitate: in cazul SA conform legii să înțeleg că directorul general nu are voie să numească sau să revoce un alt director din funcție, acest lucru este făcut de consiliul de administrație?
Mulțumesc
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Presedinte ca ContSters57265 ContSters57265 In cadrul unei societati pe actiuni , presedintele Consiliului de administratie poate fi concomitent si director economic ? (vezi toată discuția)
Avantajele sistemului dualist valentin.serban valentin.serban Poate sa imi spuna si mie cineva care ar fi avantajele sistemului dualist de conducere a societatilor comerciale, care a fost introdus prin modificarea legii ... (vezi toată discuția)
Modificare legea 31 bluehill bluehill a aparut legea 441/2006 prin care se modifica lg. 31/1990 si lg. 26/1990 se pare ca intra in vigoare din 01.decemdrie 2006 una din modificari consta in ... (vezi toată discuția)