avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Buna ziua,

Am citit ca stimulentul va fi acordat pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului, daca mama incepe cu minim 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani, vreau sa stiu daca stimulentul se plateste si pentru cele 60 de zile care se muncesc inainte de a implini copilul 2 ani?
Iar alocatia se da 200 de lei pana la implinirea varstei de 2 ani, inclusiv in luna implinirii? Sau cand face 2 ani se primeste 80 de lei?

va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 28 Martie 2017
1. In cele 60 de zile, tatal copilului va intra in CCC?

2. Alocatia de stat in cuantum de 200 lei se va achita si pentru luna in care copilul implineste varsta de 2 ani.

Incepand cu luna urmatoare, se va primi o alocatie in cuantum de 84 de lei
Buna ziua, va rog sa imi confirmati daca am inteles bine: copil nascut in 10 feb 2016...daca din dec 2017 ma intorc la munca voi beneficia de stimulent pana face copilul 3 ani? Multumesc frumos.
Trebuie sa reveniti la munca inainte de data de 10 dec 2017 pentru a beneficia de stimulent pana face copilul 3 ani.
Ccc de 2 ani pentru copil nascut pe 10 feb 2016- pe 02 dec 2017 ma reintorc la munca, cu 60 de zile inainte. Eu pentru cele 60 de zile voi lua salariu, alocatia si stimulentul? Asa e? Sau stimulentul incep sa-l primesc de pe 10 feb cand bebe face 2 ani si pt cele 60 de zile o sa iau doar salariu si alocatia? Multumesc.
In cele 60 de zile, tatal copilului ce statut va avea ?

p.s.

Incercati sa nu mai postati aceleasi nelamuriri pe mai multe topicuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului iolanda15 iolanda15 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, daca fetita mea implineste 2 ani pe 7 octombrie 2014 si eu ma intorc la serviciu cu 62 zile mai devreme, respectiv pe 5 ... (vezi toată discuția)
B twiny twiny Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copii si in curand ma reintorc la serviciu, intrebarea este cand? Perioada de concediu pt care am optat este de 2 ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil maryag maryag am 2 copii ,unul face 2 ani in ianuarie iar celalalt are abia 5 luni,primesc alocatie si indemnizatie pt primul iar pentrul al doilea primesc alocatie si ... (vezi toată discuția)