avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nastere in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nastere in strainatate

Buna. Intru imediat in subiect: am nascut in Italia, am avut contract de munca si pe perioada cat am fost insarcinata. Dupa 3 luni de la nastere contractul mi-a expirat.Eu doresc sa ma intorc in tara am dreptul la concediul de maternitate pt copil in tara, daca am lucrat in italia?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:35, 16 Septembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Daca ati lucrat legal, timp de 12 luni anterioare nasterii copilului, da.
OUG 148/2005:
Art. 1. - (2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
[...]
j) au lucrat cu contract individual de muncă în străinătate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state.
Vor trebui completate insa niste formulare speciale pentru acordarea indemnizatiei de catre institutia competenta din Italia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru studente cassya cassya buna ziua!am si eu o intrebara,sunt insarcinata in 34 saptamani,nu am lucrat in tara ci doar in italia cu contract 8 luni de zile.in prezent sunt studenta la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ioana roman ioana roman pot primi indemnizatie de crestere a copilului dupa perioada de contributie completa din romania si alocatie de copil din italia?mentionez ca nu am solicitat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului - contract de munca in spania andredan andredan Buna seara. Situatia mea este urmatoarea: lucrez in Spania in baza unui contract de munca din data de 07/02/2010 pana in data de 07/01/2011. Sunt insarcinata, ... (vezi toată discuția)