avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bilant 2016
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bilant 2016

buna ziua , rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema :
- SRL cu activitate pana in iunie 2016 cand administratorul a fost inchis din motive numai de el stiute nu are legatura cu firma , am imputernicire de la el pentru transmitere declaratii ANAF dar nu am reusit sa fac angajare ca si contabil la SRL ,#-o nu a mai fost de gasit o perioada , bilantul daca il semneaza un expert si la Administrator o sa il trec pe el , pot sa-l transmit online la ANAF ?

Multumesc anticipat !
#-o
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:15, 30 Mai 2017
Daca il semneaza un expert contabil si administratorul, da puteti sa il depuneti online.
multumesc , dar Administratorul lipseste e acolo .... il trec doar ca si administrator dar nu semneaza ca nu se poate :-/

Administratorul oricum trebuie sa semneze raportul de gestiune si declaratia cf art.30 din Legea contabilitatii nr.82/1991.

In plus AGA trebuie sa aprobe bilantul.

Cf Ordin nr. 1802 / 2014 se solicita si anumite informatii suplimentare referitoare la situatiile finaciare anuale. (daca e microentitate, iar daca nu atunci Note explicative). vedeti Ordin 1802/2014 si 166/2017.

Acestea de mai sus se anexeaza in fisierul zip care se depune impreuna cu bilantul.

Bilantul se intocmeste in baza unei balanta de verificare semnata de administrator si in baza unei inventarieri, de asemenea aprobata de administrator. Legea 82/1991: Art. 7. - (1) Persoanele prevăzute la art. 1 au obligaţia să efectueze inventarierea generală a elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii deţinute la începutul activităţii, cel puţin o dată în cursul exerciţiului financiar, precum şi în cazul fuziunii, divizării sau lichidării şi în alte situaţii prevăzute de lege.



Deci fara aceste proceduri/documente, bilantul nu se poate depune.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil
da multumesc, AGA este constituita doar de un singur actionar "administratorul " care lipseste dar va intreb in situatia in care documentele din arhiva zip vor fi stampilate si semnate cu pentru administrator de o persoana apropiata dansului (sora ) e ok ?

multumesc !
O microentitate, ce trebuie sa anexeze la bilant?

Alte discuții în legătură

Anexe bilant microentitate cateldestept cateldestept Ce anexe se ataseaza la bilantul 2019 pentru o microentitate? (vezi toată discuția)
Trecerea de la microintreprindere la entitate mică. ce se modifică la întocmirea situațiilor financiare anuale? Laura_MB Laura_MB Buna ziua. As dori sa stiu ce obligatii apar in cazul trecerii de la microintreprindere la entitate mica. Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Note explicative pentru bilant ionela11 ionela11 Bună seara, Ce informații trebuie sa prezinte microentitatile la bilanțul la 31.12.2022? Mă puteți ajuta exact să e la fel că în x ... (vezi toată discuția)