avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reducere promotionala la marfa din magazin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reducere promotionala la marfa din magazin

Buna ziua !

Am si eu o nelamurire, in priviinta inregistrarii in contabilitate a reducerilor de pret pentru marfa la pret de vanzare cu amanuntul.

Ca de exemplu daca ai doua produse 1 suc la 3 lei si 1 pachet de biscutiti la 2 lei , si le ai inregistrate in Nir la valorile respective , si apoi doresti ca sa faci pachete promo si sa le vinzi la pretul de 4 lei 1suc+biscuiti.

Sau trebuie inregistrata separat in nir , la pretul de 3 lei sucul ce-l vinzi in mod normal si la pretul de 2 lei sucul ce-l vinzi in promotie.

Little help please :">

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 11:27, 17 Septembrie 2009
Nu este precizat in nici o reglementare legala situatia dvoastra.
Totul depinde de modul de operare in casa de marcat.
Daca treceti fiecare produs in casa de marcat, adica suc 1 buc si biscuiti 1 buc, atunci trebuie sa faceti PV de reducere pt unul dintre produse cu 1 leu astfel incit totalul sa fie 4 lei.
Daca treceti la produse "pachet promotional" atunci ar trebui sa faceti pv de modificare pt cele 2 produse la pret nou 0 si de obtinere a acestor pachete la pret de 4 lei. La fel cind desfaceti produsele si le vindeti iar la bucata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere erotida85 erotida85 Buna ziua CAZUL 1) Cum se inregistreaza o factura ca aceasta? 1. bautura spirtoasa buc 1 X 34.00 lei = 34.0 lei 2. bautura spirtoasa ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura laptop+licenta+antivirus miki24 miki24 Am urmatoarele repere pe factura la pret unitar fara tva: - 3 buc laptop 1548.38 lei - 3 buc licenta 354.83 lei - 1 buc antivirus 346.77 lei - 4 buc ... (vezi toată discuția)