avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea prejudiciului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea prejudiciului

Mi se poate imputa un prejudiciu bănesc pentru o muncă pe care am prestat-o deși nu aveam calificarea profesională necesară? Dacă angajatorul constată că s-a produs un prejudiciu de această natură, împotriva cui se poate îndrepta pentru recuperarea acestuia ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 29 Martie 2017
Daca ati prestat acea munca si ati creat un prejudiciu, atunci vi se poate solicita/imputa contravaloarea acestuia.

Art. 254 C.mun.
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna in accident auto pentru firma mihaibaciu10 mihaibaciu10 Buna seara, Cum se procedeaza in cazul unui accident auto produs de un angajat? Dauna este aproape totala si masina nu mare are casco. Angajatul se afla ... (vezi toată discuția)
Raspundere salariat is_yka is_yka Cum trebuie sa procedez pentru a-i imputa salariatului amenda pe care societatea a primit-o, deoarece acesta nu a scos rovinieta. (vezi toată discuția)
Regulament de ordine interioara ContSters359110 ContSters359110 lucrez in cadrul unei institutii in care se lucreaza pe baza de proiecte iar in regulamentul de ordine interioara precizeaza ca in cazul unui prejudiciu ... (vezi toată discuția)