avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de rezidenta pe teritoriul romaniei pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de rezidenta pe teritoriul romaniei pentru cetatenii turci

Buna ziua,

Sunt o persoana cu dubla cetatenie romano-turca şi pana acum am domiciliat pe teritoriul Turciei.İmpreuna cu sotul meu,care este cetatean turc,ne-am hotarat sa ne stabilim pe teritoriul Romaniei.Pentru aceasta va intreb de ce acte este nevoie pentru cetateanul turc ca sa-şi poate lua dreptul de şedere(rezidenta) pe teritoriul patriei noastre?Cu deosebit respect,va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:58, 17 Septembrie 2009
Trebuie sa va adresati Oficiului Roman pentru Imigrari.
Vedeti informatii detaliate, aici:
[ link extern ]
A fost de curand un reportaj la televizor despre obtinerea rezidentei de catre sotul de alta cetatenie. Cei de la oficiul pentru emigrari explicau faptul ca, dupa depunerea cererii, ambii soti sunt chemati la un interviu (in camere separate sau in zile separate), scopul acestuia fiind descoperirea adevaratelor motive care au stat la baza casatoriei celor doi si respingerea cererilor in cazul casatoriilor de convenienta. Intrebarile din cadrul interviului erau ceva de genul: pe ce parte doarme sotul / sotia, care este marca de aftershave preferata, ce pasta de dinti foloseste, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am sa atac dreptul de rezidenta ? penny penny Buna seara, In 1994 m-am casatorit cu un cetatean egiptean iar din 2007 traim separat si astept pronuntarea divortului,intrebarea mea este cum a putut obtine ... (vezi toată discuția)
Carte de rezidenta iu2llia iu2llia buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care ... (vezi toată discuția)
Drepturi prin casatorie peter007 peter007 am primit o oferta sa ma casatoresc cu o columbianca,vrea sa obtina viza shengen,sa fie cetatean european ,ce as putea sa patesc grav?......ma gandesc ca daca ... (vezi toată discuția)