avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins cu jumatate joint cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins cu jumatate joint cannabis

Buna ziua, acum 3 zile am fost surprins de catre un echipaj de politie in timp ce fumam un joint alaturi de tovarasul meu, la sectie ne au luat datele, in declaratie am scris ca sub nici o forma nu i am oferit tovarasului meu sa fumeze, am cumparat de la un necunoscut, este printre primele dati cand fac asa ceva, am fost impins de stresul si presiunea pusa de examenul de bacalaureat sa fac acest lucru etc, acel jumatate de joint continea maxim 0.1 cannabis si a fost trimis la laborator si a ramas ca ma cheama un procuror. Mentionez ca nu am antecedente, sunt un elev foarte bun, iau bursa de merit. Intrebarea este ce pot sa fac sa scap cu o amenda administrativa? sau ceva care sa nu mi afecteze cazierul, avand in vedere ca prietenul meu a fost trecut ca martor, dar el nu a dat declaratie impotriva mea si a sustinut ca el n a consumat . Chiar imi doresc sa termin cu prostiile, imi doresc sa intru la o facultate foarte buna si sa am un viitor stralucit, mentionez ca m am lasat si problema e ca nu am informatii despre cel de la care am luat, inafara de nr de telefon si stiu cum arata. Ce ma sfatuiti sa fac?
Fiti cooperant cu organul de UP si rugati-va sa se ajunga la o solutie de neurmarire/netrimitere in judecata ca bani de avocat probabil nu aveti.
In ceea ce priveste viitorul stralucit, cu parere de rau va spun ca daca vizati o slujba gen magistrat, politist etc, trebuie sa aveti in vedere ca in evidenta operativa a IGP o sa figurati mereu cu aceasta fapta, chiar daca in cazierul judiciar pe care il scoateti dvs nu o sa apara nimic si probabil o sa intampinati probleme.
Magistrat, polițist etc. chiar nu-mi doresc, vreau sa urmez Academia de Studii Economice
mulțumesc pentru răspuns .
Încercați sa nu enervați procurorul și veți scăpa de condamnarea penala și de cazier.
O sa ii intereseze de unde ați cumpărat și dacă ii mințiți se supara...
Cooperati cu organele de cercetare penală, spuneți adevarul și dați tot ce aveți (telefon, date de contact). Va vedea ca regretați și sunteți bine intenționat. Și atentie: drogurile afectează și cazierul dar și creierul, oricât ar fi de ascuțit.
Nu iti face griji. Spune de la cine ai cumparat daca-l cunosti sau are vreo porecla.

In rest poti sa stai linistit si daca ai cazier tot om in societate ramai, faptul ca te-a prins odata politia cu un joint nu te face mai bun sau mai rau pt cei din jur la fel cum faptul ca vrei sa mergi la o facultate nu te face cu nimic mai bun sau mai rau decat altii.
Bunatatea unei persoane cu sau fara cazier se masoara in actiunile persoanei in relatia cu ceilalti si contributia financiara care o aduce societatii, din punctul meu de vedere.
Restul este bullshit.

Alte discuții în legătură

Retinere permis auto pentru numere rosii expirate Pitagora Pitagora Buna ziua, In data de 01.11.2014 mi-a fpst retinut permisul de conducere deoarece autoturismul pe care il conduceam avea numerele rosii expirate de doua ... (vezi toată discuția)
Posesie canabis=> consecințe NotThatSmart NotThatSmart În urma cu ceva timp am fost citat de către DIICOT în privința asta.Circumstanțele au fost de așa natura încat înițial am negat posesia lui,(uitasem ... (vezi toată discuția)
Sunteti amabili sa imi explicati si mie, confimare de redeschidere ... curios335 curios335 Sunteti amabili sa imi explicati si mie, Confimare de redeschidere urmărire penală (art.335 alin. 4 NCPP) a fost acceptata sau nu. Aceasta a fost solutia ... (vezi toată discuția)