avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prins cu jumatate joint cannabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prins cu jumatate joint cannabis

Buna ziua, acum 3 zile am fost surprins de catre un echipaj de politie in timp ce fumam un joint alaturi de tovarasul meu, la sectie ne au luat datele, in declaratie am scris ca sub nici o forma nu i am oferit tovarasului meu sa fumeze, am cumparat de la un necunoscut, este printre primele dati cand fac asa ceva, am fost impins de stresul si presiunea pusa de examenul de bacalaureat sa fac acest lucru etc, acel jumatate de joint continea maxim 0.1 cannabis si a fost trimis la laborator si a ramas ca ma cheama un procuror. Mentionez ca nu am antecedente, sunt un elev foarte bun, iau bursa de merit. Intrebarea este ce pot sa fac sa scap cu o amenda administrativa? sau ceva care sa nu mi afecteze cazierul, avand in vedere ca prietenul meu a fost trecut ca martor, dar el nu a dat declaratie impotriva mea si a sustinut ca el n a consumat . Chiar imi doresc sa termin cu prostiile, imi doresc sa intru la o facultate foarte buna si sa am un viitor stralucit, mentionez ca m am lasat si problema e ca nu am informatii despre cel de la care am luat, inafara de nr de telefon si stiu cum arata. Ce ma sfatuiti sa fac?
Incearca tu radup155 sa te angajezi cu cazier.
Renuntarea la urmarirea penala a fost introdusa de legiuitor in arhitectura dreptului procesual romanesc, ca un element de noutate in privinta solutiilor de neurmarire penala ce pot fi dispuse de procuror, in scopul degrevarii instantelor judecatoresti de sarcina solutionarii unor cauze penale referitoare la fapte prevazute de legea penala ce nu prezinta un pericol social ridicat.

Aceasta solutie este insotita de sporirea garantiilor procesuale in etapa urmaririi penale. Ea reprezinta o consecinta a implementarii in legislatia procesual penala a principiului oportunitatii, care este specific sistemului de drept anglo-saxon si a fost preluat in sistemul dreptului continental din jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, din motive de eficientizare a activitatii organelor judiciare.

Codul de procedura penala arata ca 'renuntarea se poate dispune inainte de sesizarea camerei preliminare si implica alegerea optima a unora dintre obligatiile care sunt stabilite in sarcina inculpatului, astfel incat sa se asigure eficienta acestei modalitati alternative'.

Prin urmare, solutia renuntarii la urmarirea penala nu poate fi dispusa anterior administrarii unor probe din care sa rezulte, in mod rezonabil, atat savarsirea de catre inculpat a faptelor retinute de organele de urmarire penala in sarcina lui, cat si indeplinirea simultana a conditiilor prevazute la art.318 alin.(1) si (2) din Codul de procedura penala, care denota lipsa interesului public in continuarea urmaririi penale.

De altfel, ca o garantie a solutionarii cauzelor penale prin renuntarea de catre procuror la urmarirea penala doar in situatia constatarii unui pericol social redus al faptelor savarsite, legiuitorul a prevazut, la alin.(6) al aceluiasi art.318, ca, in cazul neindeplinirii cu rea-credinta de catre suspect sau inculpat a obligatiilor dispuse in sarcina sa, in termenul legal prevazut la alin.(4) al art.318 din Codul de procedura penala – neindeplinire ce ar conduce la concluzia conform careia suspectul sau inculpatul, prin comportamentul sau, determina existenta unui pericol social in cauza supusa solutionarii -, procurorul revoca ordonanta, o noua solutie de renuntare la urmarirea penala in aceeasi cauza nemaifiind posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis auto pentru numere rosii expirate Pitagora Pitagora Buna ziua, In data de 01.11.2014 mi-a fpst retinut permisul de conducere deoarece autoturismul pe care il conduceam avea numerele rosii expirate de doua ... (vezi toată discuția)
Posesie canabis=> consecințe NotThatSmart NotThatSmart În urma cu ceva timp am fost citat de către DIICOT în privința asta.Circumstanțele au fost de așa natura încat înițial am negat posesia lui,(uitasem ... (vezi toată discuția)
Sunteti amabili sa imi explicati si mie, confimare de redeschidere ... curios335 curios335 Sunteti amabili sa imi explicati si mie, Confimare de redeschidere urmărire penală (art.335 alin. 4 NCPP) a fost acceptata sau nu. Aceasta a fost solutia ... (vezi toată discuția)