avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva 0 pentru locuinte
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva 0 pentru locuinte

Bună ziua,
M-ar interesa sa știu dacă s-a scos pana la urma tva-ul de 5% la achiziționarea primei case. Pe toate site-urile scrie ca s-a scos dar nu apare nicio lege, niciun articol sa îmi pot da seama dacă e oficial sau nu.
Cel mai recent răspuns: amoco , utilizator 10:28, 1 Aprilie 2017
Cota redusă de TVA de 5 % continua sa fie aplicabila pentru vânzările de locuințe care îndeplinesc anumite caracteristici - a se vedea art 291 alin 3 din Codul fiscal. Sunt foarte multe categorii de locuințe ce nu beneficiază de Cora redusă de TVA de 5% si li se aplica cota de 19%. Nu exista in acest moment cota redusă de 0% pentru livrarea de locuințe.
Răspunsul anterior e valabil pentru construcții noi. Pentru celalte categorii de construcții conform art 292 (2) lit f) cod fiscal se aplica regimul de scutire de taxa pe valoare adăugată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare productie in curs. Rotty192003 Rotty192003 Buna ziua! O societate comerciala inceput construirea in regie proprie a unui imobil de locuinte. Acum se afla in imposibilitatea de a-l finaliza, fapt pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil din patrimoniul societatii cristinaj cristinaj Buna ziua, Societate platitoare de TVA doreste sa vanda un imobil din patrimoniu achizitionat in august 2015.(sub 120mp, pret vz 95000 EUR). la data ... (vezi toată discuția)
Tva tranzactie apartament adrianbunescu adrianbunescu Salutare, Am incheiat antecontract pentru un imobil in constructie (finalizare 2018), regim TVA 5%. Imi doresc achizitia unui imobil vechi de aceasta data ... (vezi toată discuția)