Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
C.Stef a scris:
Ayaz a scris:
Multumim adrian_t87 pt incurajari in chiar mom potrivit, mie chiar mi se-necasera toate corabiile fiindca am constatat ca la inceput stiam mai multa materie decat stiu acum:( si ca n-o sa fac mare branza la acest examen, sunt full de informatii pe care le simt amalgamate in creierul meu. Cand citesc grilele si variantele de raspunsuri, am in fata ochilor unde am citit despre ele, dar nu mai pot deslusi raspunsul corect.#-o Mai bine am raspuns la ele inainte de a le invata decat dupa. Vi se intampla si voua asa ceva?:((
Eu ma voi retrage in fundul marii pe un yellow submarine ca sa ies din intuneric la lumina.:D [ link extern ]
Sper sa nu ma inghita vreun rechin! Wow!:O
Mai e putin si trece si examenul...:luck::worthy::luck::luck:
Anul trecut, datorita timpului insuficient, n-am pus deloc mana pe civil. La examen, cea mai mare nota am luat-o la ... civil!
Bafta tuturor!... si mult, mult NOROC!
si eu la fel, si la penal, unde eram foarte sigura pe mine nu am facut mai nimic! ideea e ca daca inveti mult incepi sa te incurci in detalii.
de unde sunt grilele astea?
Intrebare:
M-am lovit de RIL 48/2007, care zice ca: În cazul plângerii formulate împotriva rezoluţiei, ordonanţei şi dispoziţiei din rechizitoriu, prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale sau clasarea, instanţa învestită nu poate pronunţa soluţia prevăzută de art. 2781 alin. 8 lit. c) din Codul de procedură penală.
In RIL zice: Or, rezoluţiile de neîncepere a urmăririi penale, ca şi ordonanţele sau, după caz, rezoluţiile de clasare, nu sunt precedate de efectuarea urmăririi penale în condiţiile respectării procedurii specifice acestei faze procesuale, singura activitate desfăşurată de organele de urmărire penală constând în realizarea actelor premergătoare, astfel cum sunt reglementate în art. 224 din Codul de procedură penală.
Deci in caz de clasare nu se poate retine cauza spre judecare, dar nu inteleg de ce, clasarea se poate dispune doar inainte de inceperea urmaririi penale? Ma gandesc la cazul cand se incepe UP in rem, apoi se dispune clasarea, apoi persoana interesata aduce probe noi si se adreseaza intantei cu plangere.
Any clue?