avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
C.Stef a scris:

Mersi Oti. Am intalnit grile ( Filipas ) unde spune ca in cazul in care ambii violeaza
victima ( succesiv ) si se sprijina reciproc ( prin acte de imobilizare a victimei ) se va retine cate o infractiune in forma agravata ( lit. a ) in sarcina fiecaruia. Mi se pare corect de altfel sa se retina 2 infractiuni si nu una.

Mie nu mi se pare corect sa se retina 2 infractiuni, ci doar una agravata in sarcina fiecarui violator..actele prin care cei doi infractori se ajuta reciproc in savarsirea violului nu pot constitui o activitate infractionala autonoma-de complicitate la viol- deoarece fiecare participant este si autor al violului, si este de principiu ca autoratul absoarbe complicitatea.
fara a intra in detalii atentie pe: "avand in vedere faptul ca actul sexual de orice natura presupune o mare varietate de actiuni"

Este posibil practic ca in acelasi timp un autor sa violeze - autor si sa si exercite acte de copmlicitate fara ca acestea sa fie absorbite de violul al carui autor este.
Da autoratul absoarbe complicitatea dar pentru a se retine violul in forma agravata trebuie indeplinite conditiile participatiei adica sa fi existat o intelegere intre ei.daca a existat intelegerea este viol agravat si daca fiecare din ei se aflau in incaperi diferite

C.Stef si Toader zice la fel : daca toti faptuitorii au avut succesiv acte sexuale cu victima fiecare ajutand si fiind ajutat =fiecare autori viol in forma agravata .daca nu au avut legatura unii cu altii=viol simplu

Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
oti, utilizator
Am o intrebare, probabil tampita avand in vedere ca pe forumul asta vad ca sunteti toti foarte in tema cu tot ce tine de examen si materie. Este prima data cand incerc sa dau acest examen, nu stiu exact la ce m-am gandit cand m-am inscris dar .... ma rog.... m-am inscris acum ma prezint.... dar totusi.... unde anume ma prezint?!
Dupa ce terminati sa va prapaditi de ras credeti ca imi poate raspunde si mie cineva la aceasta intrebare? Unde anume se va sustine examenul ( primul ca la restul nu ma mai gandesc sa am vreo sansa sa ajung)?
oti a scris

Este posibil practic ca in acelasi timp un autor sa violeze - autor si sa si exercite acte de copmlicitate fara ca acestea sa fie absorbite de violul al carui autor este.

Mi-e tare greu sa proiectez aceasta scena in imaginatie...si credeam ca am o imaginatie bogata :D

@Laura_glita: Nu s-a stabilit locatia, dar probabil va fi tot cea de anul trecut...mai multe detalii vom afla de pe site-ul INM.
rino83, utilizator
b]laura_glita a scris:

Am o intrebare, probabil tampita avand in vedere ca pe forumul asta vad ca sunteti toti foarte in tema cu tot ce tine de examen si materie. Este prima data cand incerc sa dau acest examen, nu stiu exact la ce m-am gandit cand m-am inscris dar .... ma rog.... m-am inscris acum ma prezint.... dar totusi.... unde anume ma prezint?!
Dupa ce terminati sa va prapaditi de ras credeti ca imi poate raspunde si mie cineva la aceasta intrebare? Unde anume se va sustine examenul ( primul ca la restul nu ma mai gandesc sa am vreo sansa sa ajung)?

Laura stai linistita aici nu rade nimeni. Locul unde se va sustine examenul repartizarea pe sali si ora examenului se vor afisa cu aproximativ 48 h inainte, pe site-ul INM
:acute:[ Rino, Rino ... tu cu imaginatia , se poate daca coautorul este femeie, si stai linistit ca s-au dat cazuri si cu barbati, este vb de unul tine si altul opereaza, ca sa nu fiu mai vulgara...
Vasile Mihaela, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)